Létrehozva: 2016.10.11.

Zseniálisan feldobja a sült húst ez a pikáns újdonság

Ahogy elomlik a szádban az ízkavalkád, visítani tudnál a gyönyörtõl! A pikánsan csípõs, de édeskés chutney bámulatos ízvilága téged is rabul ejt. Pillanatok alatt készíthetsz akár többfélét is belõle! Szép kis üvegekben eltéve ajándéknak sem utolsó!


Édes, de nem lekvár. Savanykás, de nem savanyúság. Fűszeres, akár egy egzotikus csípős szósz: ez bizony nem más, mint a chutney (csatni).
Eredeti változata Indiából származik, de már réges-rég nagy európai kedvenc. Helyi alapanyagokból készítve kiválóan illeszthető a magyar konyhához is!

Remek kiegészítője lehet a sülteknek, főtt húsoknak!


A chutney alapját zöldségek és gyümölcsök adják, amit hagymával, ecettel, és cukorral vagy édesítővel kell összefőzni. A variációs lehetőségek száma határtalan, mindenképp próbáld ki!

Segítünk néhány ötlettel, és ha ráérzel a dolgok lényegére, kísérletezz bátran a saját szád íze szerint!


TIPP: Helyes kis méretű üvegcsékben eltéve ajándéknak is kitűnő lehet!



Banánchutney


Hozzávalók:

  • 2 félérett banán felkarikázva
  • 2 fehér hagyma (apróra vágva)
  • 1 ek. aranymazsola
  • pici só
  • 2 teáskanál currypor
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1/4 teáskanál kakukkfű (szárított)
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • 1 dl fehérborecet
  • 1/2 csésze barna cukor

  • Chilichutney


    Hozzávalók:

  • 8-10 darab friss chili, apróra vágva
  • 8 darab kápia paprika (sütve, magozva)
  • 2 darab közepes lilahagyma, finomra vágva
  • olívaolaj
  • 1 ágacska friss rozmaring levelei, apróra vágva
  • 2 babérlevél
  • 1 fahéjrúd,
  • só, bors,
  • 10 dkg barna cukor
  • 1,5 dl balzsamecet
  •  


    Mazsolachutney


    Hozzávalók:

  • 50 dkg mazsola
  • 2,5 dl almaecet
  • 15 dkg barna cukor
  • 1 evőkanál őrölt gyömbér,
  • 1 mokkáskanál cayenne bors
  •  


    Sütőtökchutney


    Hozzávalók:

  • 60 dkg sütőtök
  • 4 darab mogyoróhagyma
  • 4 darab piros chilipaprika (kimagozva)
  • 200 g ananász
  • 8 evőkanál 100%-os almalé
  • 8 evőkanál fehérborecet
  • pici currypor, őrölt koriander, só, bors,
  • 600 ml víz
  • 400 g zselésítő cukor
  • 2 evőkanál repceolaj
  • 4 evőkanál méz
  • Így készíts chutney-t:

    1.  A cukrot karamellizáld meg az olíván.

    2. Öntsd fel az ecet egy részével,  kevergesd, amíg a cukor fel nem olvad.

    3. Tedd rá a feldarabolt gyümölcsöt, zöldséget és add hozzá a fűszereket.

    4. Főzd kb. 30 percig, amíg megpuhulnak a hozzávalók.

    5.. Ha a recept zselésítőt használ, azt mindig csak a főzés végén add hozzá! Forrald át vele a mártást.

    6.  Még forrón töltsd kis üvegekbe!

    Forrás: webergusto.hu
     

    origo.hu

    Brutális leszámolás Pécs belvárosában, óriási erővel gázolt el két embert egy férfi - videó

    ripost.hu

    Megsúgták az égiek: Ez a 4 csillagjegy törődik a legtöbbet a szerelmével

    mindmegette.hu

    Mi legyen az ebéd? 3 nap, 3 menüsor a pünkösdi hétvégére

    magyarnemzet.hu

    Sztankovics megszólalt, a FTC csapatát már el is felejtette Moszkvában

    metropol.hu

    Ezzel a gyönyörű modellel kapták le Marics Petit

    magyarnemzet.hu

    Ez gyors volt: az Alkotmányvédelmi Hivatal elé került Szijjártó Péter és a 444 csörtéjének ügye

    ripost.hu

    Balesetet szenvedett Király Viktor, aggódnak a rajongók - Fotó

    travelo.hu

    Íme, az okok, amiért mindig a repülőgép bal oldalán szállunk fel és le

    ripost.hu

    Május végén fordul a kocka, ezekre a csillagjegyekre rámosolyognak az égiek

    ripost.hu

    Itt a vége? Még a képeket is törölte Sebestyén Balázs felesége

    ripost.hu

    Rettentően nehéz IQ-teszt, ami a személyiségedre is magyarázatot ad

    ripost.hu

    „Te akartál szerepelni...” – Palik László rendesen helyretette a magyar műsorvezetőt

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Soha többet ne dobd el a tejes dobozt, hihetetlen, mire használhatod

    FAZÉK

    Isteni finomság: Így készül a házi bodzaviráglekvár

    FAZÉK

    Ez hihetetlen, ettől az egyszerű trükktől lesz tökéletesen omlós az oldalas

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Így készül a legfinomabb sóskafőzelék – Jobb, mint a nagyié

    FAZÉK

    Tényleg meg kell pucolni a spárgát? Most kiderül

    FAZÉK

    Slágergyanús cukkinirecept: tarol a scarpaccia

    FAZÉK

    Te is szereted a bodzát? Mutatjuk, hogyan lesz torta, fánk belőle! Akár még ki is ránthatod