Pici és pufi: szinte elolvad a szádban ez a másképp sütött fahéjas-almás palacsinta
Nem csupán feltekerve, tölteléknek használhatod az almát, ha palacsintát sütsz! Bár úgy is igencsak finom, mutatunk egy sokkal különlegesebb receptet...
Könnyű, légies, és minden falat isteni finom. Ez a fahéjas almás palacsinta még azokat is leveszi a lábukról, akik kizárólag a feltekert, túrós-lekváros változatot kedvelik. A fanyar, édes alma, a fahéj és az omlós tészta valósággal elolvad a szádban; ennél jobb reggelit nehéz lenne találni. Ez a fahéjas almás palacsinta azért különleges, mert nem a töltelékbe, hanem a tésztába kerül a reszelt alma. Mutatjuk, hogyan lesz igazán fenséges!
Hozzávalók:
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál cukor
1 teáskanál fahéj
2 nagyobb alma
3 tojás
2 dl tej
1 csipet só
kevés olaj
Elkészítés:
Keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a fahéjat, majd óvatosan adagold hozzá a reszelt almát. Add hozzá a tojások sárgáját és a langyos tejet, majd keverj belőle sűrű masszát.
Fogj egy teflonserpenyőt, forrósíts fel benne egy kevés olajat. Vegyél ki egy evőkanálnyit a masszából, és tedd az olajra. Ha jó az állaga, szépen szét fog terülni, és formás, kerek palacsintákat fogsz kapni. De használhatsz egész kicsi alapterületű serpenyőt is. Alacsony hőfokon süsd át a kis palacsinták mindkét oldalát.
Tálalhatod fahéjas porcukorral a tetején, de önmagában is isteni íze van.