Nem csupán feltekerve, tölteléknek használhatod az almát, ha palacsintát sütsz! Bár úgy is igencsak finom, mutatunk egy sokkal különlegesebb receptet...
Könnyű, légies, és minden falat isteni finom. Ez a fahéjas almás palacsinta még azokat is leveszi a lábukról, akik kizárólag a feltekert, túrós-lekváros változatot kedvelik. A fanyar, édes alma, a fahéj és az omlós tészta valósággal elolvad a szádban; ennél jobb reggelit nehéz lenne találni. Ez a fahéjas almás palacsinta azért különleges, mert nem a töltelékbe, hanem a tésztába kerül a reszelt alma. Mutatjuk, hogyan lesz igazán fenséges!
Fotó: Shutterstock
Hozzávalók:
10 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál cukor
1 teáskanál fahéj
2 nagyobb alma
3 tojás
2 dl tej
1 csipet só
kevés olaj
Fotó: 123rf
Elkészítés:
Keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a fahéjat, majd óvatosan adagold hozzá a reszelt almát. Add hozzá a tojások sárgáját és a langyos tejet, majd keverj belőle sűrű masszát.
Fogj egy teflonserpenyőt, forrósíts fel benne egy kevés olajat. Vegyél ki egy evőkanálnyit a masszából, és tedd az olajra. Ha jó az állaga, szépen szét fog terülni, és formás, kerek palacsintákat fogsz kapni. De használhatsz egész kicsi alapterületű serpenyőt is. Alacsony hőfokon süsd át a kis palacsinták mindkét oldalát.
Tálalhatod fahéjas porcukorral a tetején, de önmagában is isteni íze van.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.