"Időben szóltam, hogy elmebeteg" - Gulyás Gergely keményen beleszállt Magyar Péterbe

INSIDER
Létrehozva: 2021.09.15.

Pici és pufi: szinte elolvad a szádban ez a másképp sütött fahéjas-almás palacsinta

Nem csupán feltekerve, tölteléknek használhatod az almát, ha palacsintát sütsz! Bár úgy is igencsak finom, mutatunk egy sokkal különlegesebb receptet...

Könnyű, légies, és minden falat isteni finom. Ez a fahéjas almás palacsinta még azokat is leveszi a lábukról, akik kizárólag a feltekert, túrós-lekváros változatot kedvelik. A fanyar, édes alma, a fahéj és az omlós tészta valósággal elolvad a szádban; ennél jobb reggelit nehéz lenne találni. Ez a fahéjas almás palacsinta azért különleges, mert nem a töltelékbe, hanem a tésztába kerül a reszelt alma. Mutatjuk, hogyan lesz igazán fenséges!

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 2 nagyobb alma
  • 3 tojás
  • 2 dl tej
  • 1 csipet só
  • kevés olaj
  • Fotó: 123rf

    Elkészítés:

  • Keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot és a fahéjat, majd óvatosan adagold hozzá a reszelt almát. Add hozzá a tojások sárgáját és a langyos tejet, majd keverj belőle sűrű masszát.
  • Fotó: pixabay.com

  • Verd fel a csipet sóval a tojások fehérjét, és a habot forgasd össze óvatosan a masszával. Ettől lesz könnyű, légies a palacsintád.
  • Fogj egy teflonserpenyőt, forrósíts fel benne egy kevés olajat. Vegyél ki egy evőkanálnyit a masszából, és tedd az olajra. Ha jó az állaga, szépen szét fog terülni, és formás, kerek palacsintákat fogsz kapni. De használhatsz egész kicsi alapterületű serpenyőt is. Alacsony hőfokon süsd át a kis palacsinták mindkét oldalát.
  • Tálalhatod fahéjas porcukorral a tetején, de önmagában is isteni íze van.
  • Fotó: Shutterstock

     

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek