FITTFAZÉK

Íme a tökéletes hamburger receptje

Nincs is annál jobb, mint egy hűvös őszi estén megenni egy forró hamburgert. Ha nincs kedvünk kimozdulni, otthon is elkészíthetjük ízletesen ezt a finomságot.
címkék:
  • Szerző:

HOZZÁVALÓK (4 főre)

  • 500 g darált marhahús
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 1 közepes fej lilahagyma, apróra vágva
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál worcestershire szósz
  • 1 evőkanál ketchup
  • olaj a sütéshez
  • só ízlés szerint
  • frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS:

Rakjuk egy edénybe a marhahúst, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, a lilahagymát, üssük hozzá a tojássárgáját és ízesítsük worcestershire szósszal, mustárral, ketchup-pal, sóval és borssal. Gyúrjuk össze alaposan, majd osszuk négyfelé. Formázzunk belőle 1 centiméter vastag korongokat és sütésig tartsuk hűtőben.

Fotó: Csóka Ferenc

Sütéskor helyezzük forró serpenyőben, kevés étolajjal, hirtelen süssük mindkét oldalát 1,5 percig, majd alufóliával lefedve a legkisebb lángon süssük még mindkét oldalát körülbelül 3-4 percig.

Tálaljuk sült hagymával, paradicsommal, salátával, uborkával, egy szelet chedar sajttal enyhén megpirított hamburger zsömlében.

címkék: