tóth gabi
Már mindenki várja a legkedvesebb õszi ízt, a gesztenyét. Ha kész pürét vásárolsz, pillanatok alatt elkészítheted ezt az egészséges finomságot.
A gesztenye igazi E-vitamin bomba, és végre itt a szezonja! A maróni fajtákból készítik a legfinomabb gesztenyemasszát. A hűvösebb napokon milyen jól esik az ezzel készült édesség! Külön előny, ha a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá, és hamar elkészül. Most épp egy ilyen receptet mutatunk.
Egy 26 cm-es, kapcsos tortasütő formát készíts elő hozzá. Csak bele kell pakolni, és kis pihentetés, hűtés után már élvezheted is az egészséges desszertet.
1. Alaposan mosd meg a mazsolát, majd legalább 1 órára áztasd be a rumba (vagy rum aromába).
2. A babapiskótát is áztasd rövid ideig egy kis rumos tejbe.
3. A szobahőmérsékleten megpuhult vajat verd föl habosra. Keverd hozzá a gesztenyemasszát és az áztatott mazsolát (a rummal együtt).
4. Kezdd el a torta építését: Egy sor rumos babapiskótára simítsd rá a rumos-mazsolás massza felét. Erre ismét piskóta réteg, majd a massza másik fele jön. Babapiskóta réteggel fedd le a tortát.
5. Kis pihenő: Takard le a tortát folpackkal. Tedd hűtőbe 1 éjszakára, hogy az ízek jól összeérjenek.
6. Másnap a tortaforma oldalait szétnyitva, szabadítsd ki a süteményet.
7. A cukorral és a habfixálóval verd kemény habbá a tejszínt. Felével vond be a tortát. A másik felét töltsd habzsákba, és díszítsd fel vele az ünnepi finomságot. A maradék gesztenyemasszát reszeld a tetejére.