Létrehozva: 2024.01.11.

Ismét a divaté a főszerep a fővárosban, hamarosan megnyitja kapuit BCEFW!

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) immár tizenharmadik alkalommal, január 22. és 28. között 2024. rendezi meg a Budapest Central European Fashion Week-et (BCEFW).

A divathét fő helyszíne a Szépművészeti Múzeum épülete lesz, a Fashion Hub sokszínű, főként a Z-generációra fókuszáló programjainak pedig az Andrássy úti Hungarian Art and Business épülete ad otthont. Az esemény a tradíciók és a modernitás, az értékőrzés és a kortárs szellemiségének találkozását hozza el a nagyközönség számára.

 

Fotó: CUKOVY / Magyar Divat & Design Ügynökség

A Budapest Central European Fashion Week az elmúlt évek során a közép-európai régió egyik legfontosabb divateseményévé vált, a szakma képviselői, a buyerek, a tervezők, valamint a hazai és nemzetközi média találkozásának elsőszámú platformja a térségben.

 Több, mint 20 márka mutatkozik be

A január 22. és 28. között megrendezésre kerülő programsorozaton több mint 20 márka mutatkozik be. Az egyes kategóriák az előző szezonban bevezetett szakmai elvek mentén, a rendezvényt támogató tanácsadó testület, az Advisory Board által kidolgozott kritériumrendszer alapján kerülnek kialakításra. A magyarok mellett régiós tervezők munkáival is találkozhat a közönség azzal a célkitűzéssel összhangban, hogy az esemény egyfajta hidat képezzen a térség országai között a szakmai színtéren. A régiós márkák jelenlétével emelt központi rendezvény lehetőséget teremt a kreatív ágazatok exporttevékenységének növelésére, a bemutatkozás egyúttal ugródeszkát is jelent a márkák számára a nemzetközi piacokra. A catwalk showknak és kollektív bemutatóknak a hazai és egyetemes művészeti örökség kiemelkedő helyszíne, a Szépművészeti Múzeum épülete ad otthont.

 

Ingyenes programok egész Budapesten

Az előző szezonban találkozhatott a közönség a BCEFW történetében először a Fashion Hub koncepciójával. A nemzetközi divathetek szakmai gyakorlatát követve, az itt megrendezett tematikus, ingyenes programok kötetlen formában mutatják be a divat világát. A BCEFW teljes ideje alatt, a Fashion Hub az Andrássy úti Hungarian Art and Business épületében várja a látogatókat. A szakmai előadások, fenntarthatóság és technológiai innovációkra fókuszáló workshopok, kerekasztal-beszélgetések kifejezett célja a fiatalok, a Z-generáció megszólítása, inspirálása a divat irányába.

 Kapcsolódás a művészetekkel

Fotó: ABODI / Magyar Divat & Design Ügynökség

„A MDDÜ stratégiájának kiemelt célkitűzése, hogy erősítse a hazai divat- és desingipar pozícióját a régiós színtéren, az ennek jegyében megrendezett események pedig az ország turisztikai vonzerejét is növelik. A BCEFW helyszínválasztása országimázs szempontjából is nagyon előnyös, hiszen az érdeklődők, a nemzetközi szakmai közönség és a média képviselői a Szépművészeti Múzeum, a Városliget, a Hősök tere és az Andrássy úti HAB épületének lokációjába, a főváros egyik legfontosabb turisztikai központjába látogatnak.– mondta Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója.

 A BCEFW helyszínei és programjai ötvözik az értékőrzés és a modernitás jegyeit. A Szépművészeti Múzeum a művészeti örökség üzenetét hordozza, a Fashion Hub pedig az új generációt állítja középpontja. Az esemény amellett, hogy hagyományteremtő céllal fekteti le legfontosabb szakmai elveit és koncepcióit, folyamatosan megújul, színesíti programjait. Azon túl, hogy a divatszakmai események között az egyik legmeghatározóbb a régiós színtéren, a múlt és jövő inspirációinak izgalmas találkozását hozza el.

 

***

A Magyar Divat & Design Ügynökségről

A Magyar Divat & Design Ügynökség azzal a céllal alakult meg 2018-ban, hogy előre meghatározott stratégiai pillérek mentén – szakmai koordináció, hazai termékek elérhetőségének és kereskedelmi lehetőségeinek javítása, oktatásfejlesztés, valamint gyártásfejlesztés – hatékony és strukturált támogatást nyújtson a divat és a design ágazat minden szereplője számára. A célkitűzések megvalósításának érdekében olyan hazai rendezvényeket valósítanak meg évről-évre, mint a régió központi divateseményének számító Budapest Central European Fashion Week vagy a nemzetközi díjakat nyert 360 Design Budapest kiállítás. Emellett olyan külföldi szakmai rendezvényeken biztosítanak megjelenési és bemutatkozási lehetőséget a magyar alkotók számára, mint a Milano Fashion Week vagy a Maison&Objet és Milan Design Week designvásár. Kiemelt feladataik közé tartozik a szakmai szervezetekkel való stratégiai együttműködés, az export növelése, továbbá mentorprogramjaik megvalósításával a hazai márkák szakmai fejlődésének támogatása.

 

Budapest Central European Fashion Week

Fotó: ABODI / Magyar Divat & Design Ügynökség

A Magyar Divat & Design Ügynökség 2018-as megalakulása óta rendezi meg évente két alkalommal a közép-európai régió központi divateseményének számító Budapest Central European Fashion Week-et. Az esemény évek óta a nagyközönség, a buyerek, a tervezők, az influencerek, valamint a hazai és nemzetközi média találkozásának elsőszámú állomását jelenti a térségben. A hazai divat- és designipari rendezvények hozzájárulnak Magyarország turisztikai vonzerejének és a nemzetgazdaság növekedéséhez, láthatóságot biztosítanak a magyar márkáknak, továbbá nemzetközi megrendeléseket eredményezhetnek. Az Ügynökség kiemelt célja, hogy bekapcsolja a hazai divat- és designipart a nemzetközi szakmai vérkeringésbe, hosszabb távon pedig régiós központtá alakítsa Budapestet, ezen keresztül is erősítve az országimázst.

 

 


 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő zagyvaságokat hordtak össze – a Házasság első látásra legjobb aranyköpései

origo.hu

Itt van Oroszország válasza az Amerikai segélyre

borsonline.hu

„A szívem szakad meg érte" – Két hónapja él az utcán a 13 éves Norbi, most összefogott érte Esztergom

hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

ripost.hu

Drámai fordulattal ért véget a Házasság első látásra

magyarnemzet.hu

A Liverpool vezetése az éjjel döntött: Klopp utódja egy nagyon drága edző lesz

origo.hu

Nagy a baj az ukránokkal Lengyelországban

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

YESSS

Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt

YESSS

Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

YESSS

Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

YESSS

Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

YESSS

Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

YESSS

Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

YESSS

Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot

YESSS

Ez a bikini lesz a nyár legnagyobb divatja