Ez a zebra süti isteni finom, de most még sütni sem kell! Cukor hozzáadása nélkül készítheted el ezt az ünnepi desszertet, és még liszt sem kerül bele! Büntetlenül fogyaszthatod, nem szaladnak fel rád a kilók!
Zebra süti
Hozzávalók:
700 g pirított földimogyoró
4-5 ek. méz
400 g étcsokoládé
3 ek. növényi olaj ( elhagyható)
kevés fehér csokoládé a dízsítéshez
Így készítsd el:
Daráld le a mogyorót. Rakd egy tálba, és add hozzá fokozatosan a mézet, közben gyúrd össze kézzel.
Helyezd rá egy sütőpapírra, és fedd le fóliával. Sodrófával nyújtsd ki téglalap formára, akkorára, hogy beleférjen a tepsibe. (30 x 26 cm) Helyezd bele a tésztát, majd távolítsd el a fóliát a tetejéről.
Az étcsokit rakd egy lábosba, és öntsd rá az olajat és vízgőz felett olvaszd fel.
A felét öntsd rá a tésztára, fakanállal kend el egyenletesen. Tedd a hűtőszekrénybe 1 órára.
Fordítsd ki a tepsiből a másik oldalára a süteményt egy másik sütőpapírra, és szedd le a régi papírt a süti tetejéről. Majd így helyezd bele a tepsibe ismét.
Öntsd erre az oldalára is rá az olvasztott csoki másik felét. Fakanállal oszd el egyenletesen.
A fehér csokoládéval csíkozd be a teljes sütit, mintha folyamatosan M betűt írnál rá. Ezt ismételd meg oda-vissza.
Vízszintesen is csíkozd meg. egy hurkapálcával, az alábbi videón látható módon.
Hagyd a sütit 1 órán keresztül állni, majd szeleteld fel tetszés szerint.