1 éve

Visszatér a 70-es évek szexi kedvence a divatba

Még mindig visszakacsint a retro, a 70-es évek divatjával. A divatfotók tanúsága szerint nemcsak a kötött holmik, a trapéznadrágok voltak trendik, hanem a most ismét menő felsők is.

Szerző Sors Edina

A 70-es évek nagy kedvence volt ez az izgalmas viselet. Idén tavasszal és nyáron ismét visszatér a boltok polcaira. Farmerhez, szoknyához és nadrághoz iss választahod, kényelmes, egyedi darabok. Többnyire a virágos motívumok hódítanak most, de a magyaros, népies, hímzett blúzok is nagyon menők. A vékony, rövid, vászon felsők, csodás színes virágokkal és a vastagabb, őszies blúzok is nagyon divatosak.

1. A 70-es évek régi stílusjegyei a mai napig trendik. Egy piros, virágos, hosszú blúz a tavasz hangulatát erősíti, nadrághoz kiváló ötlet.

Fotó: Shutterstock

2. Ez a felső farmerrel remekül felidézi a régi idők felhőtlen hangulatát.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

DS PRIDE (@dspride_) által megosztott bejegyzés

3. Lezser, színes fazon, egy rövidnadrággal is nagyon sportos és közben rendkívül csinos, nőies fazon. A spanyol nők kedvenc blúza ez.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Boho&Gypsy Style (@bohoandgypsystyle) által megosztott bejegyzés

4. Egy fehér felső, fehér hímzéssel igazán elegáns. Rövid kisszoknyával a nyár esti befutója lesz.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Plahta (@plahta.com.ua) által megosztott bejegyzés

5. Vagány, vidám, színes, hímzett blúz hosszú szoknyával. Egy kalappal kiegészítve a mindennapok tavaszi és nyári szettje. Kisebb utazásnál se feljetsd otthon, egy esti borozáshoz akár alkalmi öltözet lehet.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Vintage Clothing Shop (@thechiffoncatvintage) által megosztott bejegyzés

Te tudtad?

A népi hímzés térhódítása az ipari forradalom után kezdődött el igazán. Magyarországon is a 18. században terjedt el ez a díszítési forma. Mária Terézia például az 1772-es Ratio Educationisban a kötelező tantárgyak közé sorolta, majd az 1806. évi királyi rendelet is kötelezővé tette az oktatását a leányiskolák számára. A gyakorlatban kötelező tantárgyként a felső-népiskolákban 1868-ban, a polgári iskolákban 1869-ben, a népiskolákban pedig 1905-ben vezették be a hímzés oktatását a kézimunka tárgy körében. A hímzéssel díszített népi tárgyak legszebbjei a menyasszonyi kelengyék voltak. Ez nem véletlen, hiszen még a 20. század utolsó harmadában a hagyományőrző falvakban a kelengyét közszemlére tették az esküvő alkalmából.

Szerző Sors Edina

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!