kulcsár edina
Azt gondoltad, a répatorta receptjén már nem lehet újítani? Dehogynem! A kreatív szakácsok újítása: idén húsvétkor a répatorta pohárban érkezik!
A répatorta a húsvét hagyományos, finom süteménye – alig van olyan család, ahol ilyentájt ne kerülne az asztalra ez a finomság. De ha az idei ünnepen valamit újítanál rajta, akkor próbáld ki ezt a zseniális ötletet: a répatorta krémmel rétegezve pohárba kerül, hogy még különlegesebb legyen! Így a tésztát a tiramisuhoz hasonlóan finoman átitatja a krém, ez pedig elképesztő ízharmóniát eredményez.
A répatorta pohárkrém elkészítése nem sokban különbözik a hagyományos répatorta sütésétől, a trükk a tálalásában és az összeállításában van. Ráadásul akkor is megmentheted vele a süteményt, ha az valamiért nem sikerült szépre: összeesett, beleragadt a formába, vagy más okból nem lett tökéletes. Ilyenkor egy percig se bánkódj, a tökéletlenre sikerült répatorta különleges desszertté alakulhat. Lássuk máris a receptet!
Hozzávalók:
Így készítsd el: