1 éve

Már a tavasz jegyében dübörög a divat, itt a legújabb a francia manikűr

Nagyon várjuk, hogy végre legyen vége a télnek. Nem meglepő, hogy a szépségápolásban máris megjelentek a tavaszi trendek. Például az új francia manikűr.

Francia manikűr nélkül nincs tavasz! Az új körömdivat egyszerű, de nagyon látványos lakkozással dobja fel a hétköznapi szettedet. Egy apró trükkel igazán bámulatos és látványos lesz a régi klasszikus francia manikűr.

Fotó: Shutterstock

 

Az új trend lényege, hogy a hagyományos fehér vonal helyett szív alakú piros lakkozás kerül a köröm végére. Az új szezon legnagyobb kedvence pedig a rózsaszín és piros kombinációja lett.

Fotó: instagram

 

1. Aki nem alkuszik meg az unalmassal, bátran vadulhat!

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

NAILS by MEI (@nailsbymei) által megosztott bejegyzés

2. Variáld a színeket, így lesz igazán izgalmas az újfajta francia manikűr

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Catherine Hong (@smile___nails) által megosztott bejegyzés

3. Minimalista tavaszi manikűr a játékosság jegyében

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

SHE NAILDID – Nicole Fernando (@she_naildid) által megosztott bejegyzés

4. Szintet lépett a francia manikűr: merész színvilág

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Paintbucket (@paintbucketnails) által megosztott bejegyzés

5. Válassz feketét! Miért ne lóghatnál ki a sorból?

Hoppácska, mi derült ki a francia manikűrről!

A francia manikűr eredete a homályba vész, az első érdemi nyom egy bizonyos Sitté nevű doktorhoz vezet, aki a XVIII. században, Párizsban élt. Sitté arra hívta fel páciensei figyelmét, hogy a mindennapi tisztaságon túl a köröm egészségére és kinézetére is hangsúlyt kell fektetni. Ő ismerte fel azt, hogy az egészséges és ápolt kézfejen a kutikula ráfekszik e a körömlemezre. Úgy tartotta, akkor van rendben a köröm, ha a hold alakú vonalon belül világosabb, azon kívül pedig sötétebb a színe – ahogy a természet adta a hölgyeknek. Ezt a kontrasztot hozták vissza a körömvégeken, a másik hold alakú vonalnál. Dr. Sitté különféle olajokat és rózsafapálcát használt a körömágy igazításához. A francia manikűr eredetének másik verziója szerint 1976-ban egy kaliforniai férfi, Jef Pink készítette el az első ilyen naturális lakkozást. Célja az volt, hogy a forgatásokon szereplő hölgyeknek ruhaváltáskor ne okozzon gondot a köröm, ne kelljen átfesteni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!