Létrehozva: 2020.06.19.

Intim dzsungel vagy teljes csupaszság: ilyen lesz 2020-ban a bikinivonal

A járvány szépségápolási szokásainkat is felborította. Sokan, akik eddig kozmetikushoz jártak, intim tájékon most inkább borotvát használnak. Csakhogy odalent duplán elkél az óvatosság!

Az első kérdés persze az, hogy miért is nő arrafelé a szőr, és mi a szerepe ennek az egésznek. A szakértők szerint az intim szőrzet a fertőzésektől és a sport vagy szex közbeni kidörzsölődéstől is védi ezt a testtájat. Egy másik, egyelőre nem bizonyított elmélet szerint a fanszőrzet szállítja azokat a feromonokat, amelyek a férfiak számára is tudat alatt vonzók lehetnek.

Persze azért, mert a fanszőrzet természetes dolog, még nem muszáj az egészet magadon tartani. A fazon rajtad múlik, az őserdőtől a teljes kopaszságig bármire szavazhatsz. De ha borotválod, akkor itt az ideje megtanulni, hogyan csináld ezt minél veszélytelenebb módon.

Fotó: Pixabay.com

Első ránézésre természetesen van valami ijesztő abban, hogy éles borotvával dolgozol egy meglehetősen érzékeny területen. Ha nem jól csinálod, nemcsak a sérülések kockázatával kell számolnod, hanem a benőtt szőrszálakéval és a fertőzésekével is. A fertőzéseket pedig épp ebben a járványos időszakban érdemes minél hatékonyabban kivédeni, hiszen akár a betegségeknek is kaput nyithatnak. Íme a szabályok.

Ha kell, kurtítsd meg!

Ne állj neki ennek a területnek rögtön borotvával, ha hosszú a szőröd. Először ollóval vágd rövidre, így könnyebb lesz leborotválni.

Fertőtlenítsd a borotvát!

Akár külön borotvát is használhatsz erre a tájékra, de mindenképp fertőtlenítsd minden használat előtt és után. Kezdd a borotválkozást mindig a bikinivonallal, mielőtt áttérnél a lábadra vagy a hónaljadra.

Mindig legyen éles az eszközöd!

A már tompuló borotva könnyebben felsérti a bőrt, és nem is dolgozik olyan szépen. Ha úgy érzed, hogy a megfelelő hatásért rá kell nyomnod a borotvát a bőrödre, akkor inkább cseréld le a borotvafejet, hogy ne nyúzd és ne tedd ki a bőröd az irritáció veszélyének.

Szappan, víz, borotvahab

Először is mosakodj meg, puhítsd fel a bőrt szappanos meleg vízzel. De ne érd be ennyi nedvesítéssel, ne a szappanhabot húzd le róla a borotvával, hanem használj kímélő borotvahabot.

Fotó: Pixabay.com

Kíméld a bőröd!

Bár nagy kísértés ugyanazon a bőrfelületen többször is végig menni, hogy teljesen sima legyen, ne tedd, mert nagyon igénybe veszi a bőrt. A szőr növésének irányában borotválj, ne azzal ellentétesen, hogy elkerüld a benőtt szőrszálak kellemetlenségét. A pengét minden húzás után öblítsd le, mert a szőrtől eltömődött borotva veszít az élességéből. Végül öblítsd le, majd törölközővel szárítsd meg a bikinivonaladat, és kend át könnyű, hidratáló testápolóval, amely nem tömíti el a pórusokat. Két borotválás között (természetesen ne közvetlenül borotválás után) radírozd rendszeresen az érintett területet, hogy elkerüld a szőrszálak benövését.

És ami a legfontosabb: ne rohanj!

Ha el akarod kerülni a sérülést és az esetleges fertőzést, a legfontosabb szabály: figyelj oda arra, amit csinálsz. Ez egy érzékeny terület, amelyet nem könnyű szépen leborotválni, így ne sajnáld rá az időt és a figyelmet. Ha pedig mindezek ellenére mégis megsérültél, vagy úgy érzed, hogy a borotválás utáni gyulladás nem olyan enyhe, mint gondoltad, mindenképp fordulj orvoshoz.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna véletlenül bejelentette: közük lehetett a moszkvai terrortámadáshoz

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

mandiner.hu

Ezzel a fotóval mondatná le Orbán Viktort Pankotai Lili (FOTÓ)

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

Óraátállítás: Ha azt hiszed, csak a faliórát kell átállítani, van egy rossz hírünk

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

YESSS

Ez a bikini lesz a nyár legnagyobb divatja

YESSS

Zseniális melltartó trükk: hogy ez miért nem jutott eddig eszedbe?

YESSS

A fehér tornacipőnek lőttek, ez a lapos topánka lesz tavasszal a divat

YESSS

Fura farmer lesz a tavaszi divat, vigyázz vele!

YESSS

Csodaszép körmökkel várhatod a Valentin napot: itt az idei divat!

YESSS

Így hord az év divatszínét, őrület, mennyire fiatalít!

TESTFACTOR

„Azt sem tudtam elviselni, ha lefotóznak” – 33 kiló fogyás után talált magára Adrienn