RETRO RÁDIÓ

Ez az epres desszert minden olasz kedvence

Ennyibe kerül idén az eper
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2020. 05. 14. 18:30

A tavasz kedvenc gyümölcse az eper, a krémes desszertek kihagyhatatlan alkotóeleme! Készítsd el te is otthon ezt a finomságot, lepd meg a családot vele!

Epres kupola

Fotó: facebook

Hozzávalók:

  • 220 g eper
  • 180 g eper
  • 1/2 citrom leve
  • 1 ek. cukor
  • 250 g mascarpone
  • 120 g porcukor
  • 500 ml tejszínhab
  • 8 g zselatint
  • 1 kész kerek piskóta
  • Így készítsd el:

    1. Egy kupola formájú tálat bélelj ki fóliával. 200 g epret pucolj meg, mosd meg és vágd ketté. A tálba szépen helyezd el úgy őket, hogy teljesen lefedjék a tál alsó felületét.

    Fotó: facebook

    2. Egy másik tálba szórj bele 180 g apróra vágott epret, egy kis citrom levet, valamint 1 ek. cukrot. Keverd az egészet össze.

    3. Egy újabb tálba tedd bele a mascarponét, és a porcukrot, majd keverd hozzá az eperpürét botmixerrel.

    4. Óvatosan adj hozzá tejszínhabot, majd zselatint.

    5. A kész krém felét rakd rá a legelső tál eperre, majd nyomkodj a krémbe még néhány epret, és ismét tedd rá a maradék eperkrémet. Szépen egyenletesen terítsd szét.

    6. Egy kör alakú piskótát helyezz rá, úgy, hogy az tökéletesen lezárja a tálat. Fedd le fóliával, és tedd be a hűtőbe legalább 4 órára.

    7. Vedd ki a hűtőből a tortát, és egy tányér segítségével fordítsd meg.

    Jó étvágyat!

     

    Ripost hírek

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.