Létrehozva: 2020.03.09.

Álmatlansággal küzdesz, ez a masszázs segít

Tudtad, hogy a masszázs gyógyír lehet alvásproblémák esetén, vagy, ha lesérültél? Sőt, segítségül hívhatod akkor is, ha azt szeretnéd, hogy sikeresebb legyen a babaproject! Találd meg, melyik való hozzád!   

Talpreflexológia a termékenységért

Neked való, ha…

babát szeretnél, és nem bíznád a véletlenre a dolgot. Netán régóta rajta vagytok az ügyön, de egyelőre úgy tűnik, szabira ment a gólya.

 

Ezért próbáld ki:

A reflexológia alapvető célja a láthatatlan energiacsatornák megtisztítása. Elsősorban a lábak, talpak, illetve kezek illetve a tenyér reflexpontjaira fókuszál, befolyásolva az adott ponthoz energetikailag kapcsolódó szerv működését. A kezelés hatására endorfinok termelődnek, amelyek csökkentik a fájdalmat és a stressz káros hatásait. A terápia az egész szervezetre kedvező hatással van, elősegíti a relaxációt is. Megnyugtat, ha pont amiatt nem tudsz teherbe esni, mert nehezen szabadulsz meg a mindennapos feszültségtől.

Amiért különösen jót tesz: A megfelelő reflexpontok stimulációja beindítja a peteérést, harmonikussá teszi a menstruációs ciklust, segíti a beágyazódást és sok esetben kiváló alternatív kiegészítő módszer a termékenység-növelésre.

Cellulit-masszázs: hájpárnák, szevasztok!

Neked való, ha…

előre rettegsz a bikiniszezontól, és szeretnél búcsút inteni a makacs narancsbőrnek.

Ezért próbáld ki:

Javítja a vérkeringést, ezáltal meggyorsítja a lerakódott zsír és víz távozását a szövetekből. Kedvező hatással van a nyirokrendszer működésére, ami a szövetekben felgyülemlett folyadék és a méreganyagok távozásáért felelős.

Amiért különösen jót tesz: A masszázs során alkalmazott fogások hatnak a mélyebben található kötőszövetekre is, azokra a makacs zsírpárnákra, amelyeket egyébként nehéz stimulálni.

Tipp: A narancsbőr masszírozást otthon, saját kezűleg is végezheted. Ilyenkor a fenék környékét állva, a combokét pedig ülve vagy állva masszírozd határozott, erős mozdulatokkal legalább 30(!) percig. Használj hozzá masszázsolajat (de ne sokat), hogy elkerüld a kellemetlen kidörzsölést. Bázisolajként válassz olíva-, mandula- vagy szőlőmagolajat, és ebbe keverj levendulaolajat, borsmentát vagy különböző citrusfélék illóolaját, melyek fokozzák a vérkeringést és a nyirokrendszer működését.

 

 

Vízmasszázs: regenerál és álmot hoz

Neked való, ha…

nehezen jön álom a szemedre vagy lesérültél sportolás közben.

Ezért próbáld ki:

A kezelés vízben történik, aminek köszönhetően nem nehezedik súly a testre. A terapeutának lehetősége van arra, hogy egyszerre érjen el olyan pontokat a testen, amelyek szimultán masszírozása a szárazföldön nem lenne lehetséges, hiszen egy időben érheti el a test elülső és hátulsó részét. Jól alkalmazható sérülésből fakadó idegkárosodás esetén, valamint műtétek utáni rehabilitáció során, de éppolyan hatásos az álmatlanság kezelésében is.

Amiért különösen jót tesz: Mivel a vízmasszázs során a víz hőmérséklete megegyezik a bőrével, nem érzékeled a tested és a környezeted közti hőmérsékletkülönbséget. Ez segít az ellazulásban, csökkenti a pulzusszámot, pihenteti az izmokat, fokozza nyirokrendszer aktivitását és felgyorsítja a gyógyulási folyamatot.

 

Yumeiho: lapátra teszi a görcsöket!

 

Neked való, ha…

Sokat fáj a hátad, gyakran elalszod a nyakad vagy a sok stressztől, irodai ülőmunkától beállt a vállad.

Ezért próbáld ki:

A gyúró, nyomó mozdulatok és a mélyebben elhelyezkedő izmokra illetve ínszalagokra is ható fogások eredményeképpen a feszült, merev izmok ellazulnak, az ízületek optimális pozícióba kerülnek. A kezelés hatására könnyebbé válik a mozgás, pozitív hatással van az általános közérzetre, emellett jelentősen javítja a szervezet ellenálló-képességét.

Amiért különösen jót tesz: A Yumeiho filozófiája szerint, ha a test szimmetriája valamilyen oknál fogva megbomlik, deformálódik, különböző panaszok lépnek fel. Az ok akár lelki, pszichés eredetű is lehet. A deformáció elsősorban a csípőízületekben jelenik meg. Az ilyen esetekben a testsúly nem egyenlően oszlik el a két lábon, így a medencecsont eredetileg vízszintes tengelye elmozdul, amely a gerincben súlyos elváltozásokat, kopásokat okoz. Mindennek következtében az életenergia, a chi áramlása is akadályokba ütközik, ami további panaszokhoz vezet. Ezt hivatott orvosolni a masszázs. Próbáld ki, milyen érzés, amikor újra akadálytalanul áramolhat az életenergia a testedben!

 

Marma: Ha szeretnéd megőrizni a fiatalságod

 

Neked való ha….

Erőt vett rajtad a tavaszi fáradság és szükséged van egy kis felfrissülésre. Ha valamiért eluralkodott rajtad a szomorúság és szeretnél pozitív gondolatokkal feltöltődni, és meg akarsz szabadulni a ráncaidtól.

Ezért próbáld ki:

A testeden az akupresszúrás pontokhoz hasonlóan úgynevezett marma pontok is találhatók. Ezeken a diónyi nagyságú területeken, izmok, csontok, ínszalagok, izületek, idegek, nyirkok találkoznak. Amikor a tested stresszes állapotba kerül, akkor a feszültség ezeken a pontokon elakad, összegyűlik, megakadályozva az energiaáramlást. Ettől kimerülsz és legyengül az immunrendszered. A masszázzsal ezek a blokkok felszabadíthatók.

Amiért különösen jót tesz: A marma tudománya 3000 éves ayurvédikus hagyományra épül, mely szerint a testeden 107 ilyen különleges kis energiakapu található. Az ősi Indiában csak a királyok és a harcosok ismerték ezt a titkos tudást, elsősorban gyógyításra használták a különböző fogásokat. A kezelés során kizárólag természetes növényi olajokkal masszíroznak, szó szerint tetőtől, vagyis a fejed búbjától a talpadig. Hogy mindez még pihentetőbb, és magával ragadó legyen, a masszázs előtt az olajat kissé felmelegítik. A különleges hatóanyagoktól tested azonnal tisztulni kezd, felélénkülsz, búcsút inthetsz a leggyötrőbb fáradságnak és a szarkalábaknak is. A marma rajongók állítják, vizsgák előtt is érdemes kipróbálni, mert a memóriát is képes felélénkíteni.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

origo.hu

Letartóztatták a bőnyi diáklányt, aki megkéselte osztálytársát

borsonline.hu

Ebben nem lesz köszönet: erre a 3 vármegyére sújt le a pokoli ítéletidő

magyarnemzet.hu

Szoboszlai Dominiknek megüzenték, mire számíthat Klopp távozása után

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

vg.hu

Általános üzemanyagár-csökkenés jön szerdától – ennyivel lesz olcsóbb a benzin és a dízel Magyarországon

origo.hu

Itt a kemény orosz válasz Amerika újabb háborús lépésére

travelo.hu

Megtalálták az okot, hogy miért haltak ki a maják! Vajon mi biztonságban vagyunk?

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

YESSS

Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt

YESSS

Egyetlen farmerben járnak idén nyáron a francia nők, válaszd ezt te is!

YESSS

Nagy visszatérő: ez a farmer lesz a tavasz befutója

YESSS

Idén nyáron öltözz Nanushkába! Ezek lesznek a legmenőbb darabok

YESSS

Felrobbant a TitkTok, ez lesz 2024 legdivatosabb hajszíne! Vigyázz, ha tényleg kipróbálod

YESSS

Itt az új mikrotrend: figyeld a tornacipőt!

YESSS

Katalin hercegné bájosan mutatja meg a friss divatot

YESSS

Ez a bikini lesz a nyár legnagyobb divatja