Létrehozva: 2017.07.26.

Totális siker a hazai vizes világbajnokság

Elhallgattak a károgók. Nincs mibe belekötni, de annál több a pozitívum!

Kár volt előre leszólni a Budapesten és Balatonfüreden zajló 17. FINA Világbajnokságot. Magukba nézhetnek a látatlanban, jó előre mindent és mindenkit becsmérlő kritikusok: Magyarország és elsősorban a főváros jelesre vizsgázik eddigi legnagyobb sportrendezvényünkön.

Külföldről érkezett sportolók és edzők, szurkolók és újságírók egyöntetűen áradoznak a hazánkban zajló vizes világbajnokságról. Nem csak a hibátlan szervezés, de a hangulat, a magyarok vendég- és sportszeretete, a festői környezetben található versenyhelyszínek és Budapest szépsége is elvarázsolja a részvevőket.

 

Hibátlan szervezés

Káosz és fennakadások helyett, a közlekedéstől a versenyekig minden megy, mint a karikacsapás. Sőt! A hazai közreműködők, újságírók nem győzik fogadni a gratulációkat a sokat látott vendégektől. Ez érezhetően túlmutat az ilyenkor szokásos, kötelező udvariasságon. Kormos Villő műugrónk édesanyja, Lívia is kiemelte a RIPOST-nak: a szervezők sok pozitív visszajelzést kapnak.

 

Jó nemzetközi visszhang

A pozitív fogadtatás érződik a nemzetközi tudósításokban is. Az egyik legtekintélyesebb amerikai sportújságírót, Alan Abrahamsont lenyűgözte a Dunán rendezett megnyitóünnepség, de legalább ennyire a rekordgyorsasággal elkészült Duna Aréna, a többi vb-helyszín és hangulatuk.

"Olyasvalakitől, aki Los Angelesben él: sajnálatos, hogy Budapest kiszállt a 2024-es nyári olimpiáért folyó küzdelemből. (…) A 2017-es FINA Világbajnokság első néhány napja arról árulkodik, hogy Budapest nagyszerű házigazdája lehetne egy olimpiának"

– írta Abrahamson.

 

Áradozó résztvevők

Sorjáznak az elismerő nyilatkozatok a lelkendező sportolóktól, edzőktől:

„Először is, szép munka, Magyarország” (Jacco Verhaeren ausztrál úszóedző);

„Az uszoda csodálatos, az egyik legragyogóbb, amit valaha láttam” (Noemi Batki magyar származású olasz műugró);

„Magyarország teljesen lenyűgözött” (a dunai vízitaxiért is lelkesedő Matt Grevers olimpiai bajnok amerikai úszó);

„Csodás hely, sohasem felejtem el. Nagyon hálásak vagyunk a szervezőknek és az önkénteseknek a munkájukért” (Kanako Spendlove amerikai szinkronúszó).

 

(Lapozz! Folytatás a következő oldalon!)


Utánozhatatlan hangulat

A Balaton, a Margitsziget, a Duna, a Vajdahunyad vára és a versenyhelyszínek hátteréül szolgáló többi látványosságon túl, a teltházas úszó- és vízilabda-események pazar hangulata is különlegessé teszik a vizes-vb-t.

Nem beszélve a szurkolói zónákról, ahol azok is – ingyen – közösségben élhetik át a legjobb magyar és külföldi sportolók sikereit, akiknek nem jutott belépőjegy.

 

Magyar sikerek

Bő egy évvel a labdarúgó-válogatott erőn felüli Eb-szereplése után újra együtt szurkol és örül az ország.

Hosszú Katinka vb-aranya, a vízilabda-válogatott egy-egy győzelme, vagy éppen a 4x100-as férfi gyorsúszóváltó szenzációs bronzérme ugyanolyan közös, minden különbségtől független örömforrás, mint akár Dzsudzsákék helytállása, akár a riói olimpiai sikerek.

 

Biztonság

Akik az utóbbi hónapok európai terrorcselekményei miatt a vizes-vb biztonságáért aggódtak, megnyugodhatnak. Még atrocitásnak sem jött híre.

A versenyek során csak egy „néző” testi épsége került veszélybe: a Hajós Alfréd-uszoda vízilabda-kapujának lécéről nézelődő jókora tücsöké.

 

Országimázs

„Imádnivaló a város, csodásak az épületek és a hidak, barátságosak az emberek” – mondta Bronte Campbell. Az olimpiai bajnok ausztrál úszónő a versenyhelyszíneken túl is utalt a vizes-vb egyik, országimázs szempontjából fontos hatására: izgatottan várja, hogy a szabadnapjain a barátaival bebarangolhassa Budapestet.

A korábbi világ- és Európa-bajnok szinkronúszóból lett világjáró utazási blogger, Jevgenyija Stefan is több fővárosi látképével, lelkes leírásával arra buzdította Instagram-követőit, hogy mindenképpen látogassanak el Magyarországra.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szívszorító titkok és keserűségek Haumann Péter életében és halálában

origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

vg.hu

Hiánycikk lett a súlycsökkentő, már korlátozzák a felírását

metropol.hu

Rejtegethették előttünk - új bolygó bukkant fel a naprendszerünkben

magyarnemzet.hu

Ő a Liverpool legönzőbb játékosa a klub legendája szerint

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Roppanós koviubi 3 nap alatt, mutatjuk a tökéletes receptet

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-