Létrehozva: 2023.02.25.

Utazz stressz- és problémamentesen, akár a gyermekeddel is! (x)

Ha betartod ezeket a tippeket nem kell rohanni az utolsó pillanatban. Hátra dőlhetsz és várhatod az előtted álló utazás szépségeit! Bízd ránk a szervezést!

Az utazás kitűnő tapasztalás. Elménk szakadatlanul gyakorolja az ismeretlen és új dolgok felfogását; és nincs jobb iskolája a csiszolt életnek, mint ha sok más létforma, hangulat és szokás képét idézzük s a természet ábráinak sokféleségét kóstolgatjuk.”- gondolja Michel de Montaigne és mennyire igaza van. A nyári szezon és vele együtt a felhőtlen kikapcsolódásra való vágyódás hivatalosan is kezdetét vette. Szükségtelen magyarázni, hogy miért imádjuk a mélykék tengereket, miért nyugszunk meg egy távoli, pálmafákkal övezett tengerparton.

Az egyik legjobb élmény, amikor együtt utazik a család. Fotó: pexels.com

Talán így vagyunk dekódolva kezdetektől fogva? Elképzelhető. Szeretünk felfedezni. Szeretünk személyiségfejlődésen átmenni és közben azt érezni, hogy különlegesek vagyunk. Egy csodálatos helyszín és a minket körülvevő értékes emberek mind-mind hozzánk tesznek és maradandó élményekkel gazdagítanak. Azonban hiába lenyűgöző egy ország, ha képtelenek vagyunk stresszmentesen és nyugodtan kezelni a felmerülő problémás helyzeteket!

A következőkben extrán hasznos tippeket adunk számodra ahhoz, hogy hogyan lehet az utazásod felhőtlen, vidám és olyan kiegyensúlyozott, mint még soha! Akár a gyermekeddel utazz, akár családdal, ezek a tanácsok mindig örökzöldek maradnak.

Extra tippek a stresszmentes utazásért

 

1. Foglalj időben!

Rengeteg bónusz jár a korai repülőjegy foglalás mellé. Garantáltan találunk szabad járatot abban az időben, amikor utazni szeretnénk, találunk olyan szállást, ami a legjobban tetszik, és valószínűleg még olcsón is kapjuk ezeket.

 

2. Jelentkezz be online!

Az online regisztrációval hosszú időt takaríthatunk meg. Nem kell hosszú sorokat végig állni, vagy a kinyomtatott jegyet keresni a bejelentkezésnél.

3. Pakolj okosan és ügyesen!

Nagy méretű és mennyiségű poggyász húzása stresszes lehet, és ami még rosszabb, elhagyni a táskáit valahol Honolulu és Honduras között. A kisebb, könnyű táskába pakolás egy nagyszerű módja a stresszmentes utazás biztosítása érdekében. A táskával csökkenthetjük a lopás kockázatát is.

4. Hívd fel a bankot, mielőtt indulsz

Alapvető és igen fontos momentumnak számít a fenti tanács! Gyakran előfordul, hogy ha egy bank tengerentúli tranzakciót lát a kártyán, akkor automatikusan tiltja azt. Egy egyszerű telefonhívás biztosítja, hogy ne maradjunk fizetési lehetőség nélkül, amikor a legnagyobb szükségünk lenne rá. A legtöbb banknál már lehetőség van ezt egy alkalmazásban is elintézni.

5. Érkezz korán a reptérre

Ha késtél már el járatról, akkor már ismerheted azt a fajta stressz, ami ezzel jár. Ennek elkerüléséhez induljunk el korán, hagyjunk időt arra az esetre, ha rossz lenne a forgalom.

6. Ismerd meg a helyszínt

Sok utazási stressz egyszerűen abból fakad, hogy új helyen tartózkodunk. Kompenzáljuk a bizonytalanságot és maximalizáljuk az izgalmat azáltal, hogy felfedezzük a helyet, ahova utazunk. Tudni fogjuk, mire számíthatunk, kérjünk akár néhány tippet a helyekről, amiket szívesen meglátogatnánk.

Adjatok időt magatoknak a környék megismerésére. Fotó: pexels.com

Extra tipp: Utazás előtt nézzünk körül a környéken a Google Maps segítségével! Hidd el, ettől bátrabban fogsz majd belevágni az utazásba is, hiszen ismerni fogod a környéket.

7. Bérelj autót!

Szabad mozgást biztosít, és akár a tartózkodási helyünktől távolabbra is kalandozhatunk, ha autót bérelünk a nyaralás során. Főleg azoknak ajánlott, akik nincsenek hozzászokva a tömegközlekedéshez, pláne egy forró nagyvárosban.

8. Az étkezéssel nagyon vigyázz!

Kellemetlen lehet, mikor a nyaralás első öt napjában pazar, ötfogásos lakomákat tartunk, az utolsó kettőre meg már csak a zacskós leves jut. 

Az éttermekben mindig drága az üdítő, érdemes ezzel spórolni, de ha egy mediterrán országban járunk, a desszertnek szánt fagyit is megvehetjük egy sarki bódéban, amit aztán egy kellemes esti séta közben fogyaszthatunk el.

9. Vigyél magaddal biztonságot

Az értéktárgyak hordozható biztonsága egy újabb nagyszerű lehetőség a stressz csökkentésére az utazás során. Míg a kifejezés technikailag lopásgátló hátizsák, valójában stresszmentes hátizsáknak is nevezhetnénk. A lényeg, hogy csökkentsük annak a lehetőségét, hogy bármit ellopjanak tőlünk.

10. Ami a kicsiket illeti

Ha kisebb gyermekekkel megyünk nyaralni, akkor ne feledjük, hogy olyan programokat kell kitalálnunk, amelyek az ő igényeikhez is igazodnak. Amennyiben pedig többórás autózás vár ránk, akkor mindig gondoskodjunk olyan játékokról, amelyekkel lefoglalhatják magukat a lurkók, illetve legalább másfél-két óránként álljunk meg és frissüljünk fel.

11. Lazítsunk a programon

Rendkívül fárasztó és sok stresszel jár, ha túl sűrű programot szervezünk a nyaralásra. Ha valóban jól szeretnénk magunkat érezni, akkor felejtsük el a zsúfolt menetrendet és iktassunk be pihenőidőket is.

Fontos a lazítás és a minőségi pihenés. Fotó: pexels.com

12. Minden csakis összehangolás és szervezés kérdése

Néha az is problémát jelent, hogy a családtagok vagy a barátok közös nevezőre jussanak a programokat tekintve. Ezt megelőzhetjük, ha előre megbeszéljük és pontos tervet készítünk, ki mit szeretne.

Nincs lehetetlen, ha utazásról van szó!

Mi a B2Sky Travelnél olyan utazási és utazásszervezési irodának számítunk, akik körültekintő szervezéssel és a legkisebb részletek tökéletes lebonyolításával együtt megszervezik az álom nyaralásodat.

2015 óta elismert utazási irodaként rengeteg tapasztalattal rendelkezünk, amellyel emlékezetes élményeket ajándékozunk azoknak, akik igénybe veszik szolgáltatásainkat.

(X)

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megőrlülnek a vásárlók az IKEA 140 forintos akciójától

origo.hu

Döntöttek a Házasság első látásra párjai, hogy együtt folytatják-e

metropol.hu

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

magyarnemzet.hu

Ezt üzente Donald Trump a CPAC Hungary 2024 rendezvényen + videó

origo.hu

Már atomfegyvereket telepítenek az oroszok?

travelo.hu

Bajbajutott apró rókát mentettek a Balatonnál, mutatjuk, ti hogyan segíthettek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Őrült tavaszi szerelem: 3 csillagjegyre most igazi boldogság vár

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÚTISÚGÓ

Filmes élményre vágysz itthon? Ezek a hazai programok viszik az Oscart

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!