Az idei nyár slágerei: a rozé és a nagyfröccs a vízparton

A nyári idõszakban legszívesebben rosét iszunk egy hangulatos teraszon – derült ki egy nyári borfogyasztási szokásokat vizsgáló online kutatásából.

Szerző RIPOST

Több mint kétezer forintot is rászánunk egy üveg borra

A felmérésben részt vevők majdnem fele a nagy melegben legszívesebben rosét fogyaszt, egyharmaduk vöröset, és csak minden ötödik ember választja a fehérbort. Ilyenkor inkább édes vagy félszáraz ízt választunk, és egy-egy beszélgetés során átlagosan 3-4 dl bort fogyasztunk.

A többség a fröccs mellett teszi le a voksát: a legnépszerűbb a nagyfröccs és a hosszúlépés. Az is kiderült, hogy a válaszadók több mint kétharmada 1000 és 2500 forint között költ átlagosan egy üveg borra.

Legszívesebben egy hangulatos teraszon borozunk

A legkedveltebb a nagyfröccs, de a válaszadók szinte ugyanilyen arányban fogyasztanak hosszúlépést is, ezt rögtön a kisfröccs követi. Legkevésbé a házmester ismert, a kutatásban résztvevők egyharmada pedig egyáltalán nem is szereti a fröccsöt.

Nyáron leginkább egy hangulatos teraszon borozunk, míg minden ötödik ember a vízpartot választja erre a célra, de a válaszadók egynegyede otthon is szívesen megiszik egy-egy pohár port.

A legjobb nyári borfesztiválok rozé- és fröccskóstolásra:

Ez az ország „legrózsaszínűbb” fesztiválja, amely a rozé bor karakteréhez illő fiatalos, lendületes programokkal várja a két napos ingyenes fesztiválra érkezőket.

A Villánnyal közös gasztronómiai és szórakoztató rendezvény, a Rosé Fesztivál Zamárdiban 4 napon át tart július 18. és július 21. között a balatoni városban.

Az ország egyik legrégebbi és legnagyobb fehérbor-termelő vidéke, a balatoni borok fellegvára, Badacsony. A vulkanikus talajról származó badacsonyi boroknak egyedi karakterük van.

Nem véletlen, hogy a Badacsony borát az istenek nektárjának nevezik. A környék leghíresebb borászatai július utolsó két hetében összegyűlnek.

Balatoni borok legjavát felsorakoztató fesztivál, helyi és környékbeli borászatokkal, különleges ételekkel a siófoki Hajóállomáson július végén.

Koncert és Borvacsora több alkalommal is ezen a nyáron, egy gyönyörű helyen, a Káli-medencében. A koncertekre a belépés INGYENES.

Bor, mámor, Csobánc... Valamint élő zene és pompás ételek a hegyen. Sound & Silence rendezvény a Villa Tolnay nyugalmas oázisában finom borokkal, jazzy és rocky stílusú zenékkel.

Szerző RIPOST

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!