Létrehozva: 2022.11.21.

Íme olyan budapesti programok, amiknél a hideg nem lehet akadály

Mutatjuk, hova mehetsz akkor is, ha rossz az idő.

Beköszöntött a zord téli idő, de ez nem jelenti azt, hogy állandóan otthon kell ülnünk bekuckózva. Sok olyan helyszín és program van Budapesten, amit ilyenkor is érdemes felkeresni. Mutatjuk javaslatainkat.

Budapesti Retro Élményközpont (Fotó: Metropol)

Kőbányai pincerendszer

Decemberben újra megnyitja kapuit a kőbányai pincerendszer, ahol páratlan élményben lehet részed. A sétaprogram során leereszkedhetsz a Kőbánya alatt húzódó 180 ezer négyzetméter területű, több mint 30 kilométer összhosszúságú titokzatos pincerendszerbe és megismerheted annak történetét. Az 1944-es légitámadások idején például a Csepel-szigetről ide költöztek a repülőgépgyártó üzemek.

MiniPolisz Interaktív Gyerekváros

Ha a gyereked eljátszott már a gondolattal, hogy ő irányít vagy épít ki egy várost, akkor érdemes ellátogatni vele a MiniPolisz Interaktív Gyerekvárosba, a Király utca 8–10-be. Itt a kicsik számos foglalkozás keretében tapasztalhatják meg azt, melyik a hozzájuk illő. 

Program a fotózás szerelmeseinek

Ha szeretsz magadról különböző pózokban fotót csinálni, akkor mindenképpen el kell látogatnod Európa első Szelfimúzeumába, a Paulay Ede utca 43-ba. A 2 szinten elterülő, 400 négyzetméteres múzeumban óriási macaronok, neonszínben világító, embermagasságú nyalókák, csillogó flamingók és sok más színpompás installáció vár, hogy vicces, különleges és menő fotók hátteréül szolgáljanak.

Néprajzi Múzeum

Ha eddig nem jártál a Városligetben található új Néprajzi Múzeumban, az semmiképpen ne hagyd ki! Ne csak a kiállítások megtekintésében gondolkozz, ugyanis az épület tetejére fel lehet menni, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Budapestre.

Parlament

Ha az állami ünnepségek alatt nem jutsz be az Országházba, akkor érdemes kihasználni az őszi-téli időszakot, amikor jóval kevesebben szeretnék megtekinteni ezt a gyönyörű épületet. A csoportok minden nap 8 és 16 óra között indulnak a látogatóközpontból. A 45 perces sétára idegenvezetői kíséretet is kérhetsz. A túra során meg lehet tekinteni egyebek között a Kupolacsarnokot és a Főrendiházi társalgót is.

Menj piacozni!

Hétvégente jó pár kistermelő érkezik a fővárosba, hogy eladásra kínálja finom portékáit. Szombatonként a Czakó Piacz, vasárnaponként a Szimpla Kert és az Élesztőház zsong a termelőktől és természetesen a vásárlóktól. Ráadásul a belépésért nem, csak az ott vásárolt áruért kell fizetni. Nem árt, ha üres gyomorral mész, ugyanis kóstolóból sem lesz hiány.

A régiségek szerelmeseinek

Bambi, gigantikus neonreklámok és természetesen egy régi Lada. Ha ezek még mondanak valamit, vagy szeretnéd megismerni a hetvenes, nyolcvanas, kilencvenes évek relikviáit, akkor neked való a Budapesti Retró Élményközpont. A hely felejthetetlen nosztalgikus utazást ígér a család minden tagjának. Ha megéhezel, akkor kipróbálhatod a Retro Bisztrót is, ahol gyermekkorod kedvenc ételeit és italait is újra megkóstolhatod. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Egyre kevesebben emlékeznek gyerekkorunk kedvencére, pedig imádtuk - fotó

origo.hu

Fegyverekkel árasztja el Amerika Ukrajnát - küszöbön a világháború

borsonline.hu

Sokkolta a rajongókat: felnőtt tartalmak gyártásába kezdett a Szomszédok sztárja

hirtv.hu

Ilaria Salis újabb nyílt levelet írt magyarországi börtönéből

metropol.hu

Megrendülten jelentették be a hírt, elhunyt a kiváló magyar sportoló

vg.hu

Waberer's: kiderült, ki áll a milliárdos nagybevásárlás mögött

origo.hu

Kórházba került Zámbó Krisztián

travelo.hu

Bajbajutott apró rókát mentettek a Balatonnál, mutatjuk, ti hogyan segíthettek

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-