Létrehozva: 2022.10.16.
Módosítva: 2022.10.16.

Ekkor jön a hidegfront és a mínuszok

A jövő héten megint búcsút inthetünk a kellemes időnek.

Szerző Ripost

A jövő hét elején még kellemes, napos, őszi idő várható, de kedd este egy hidegfront hoz átmeneti lehűlést, csütörtökön és pénteken legfeljebb 14 fok lehet a legmelegebb órákban, pénteken és szombaton reggel pedig akár 0 fok alá is csökkenhet a hőmérséklet, úgyhogy szükség lesz a fűtés visszakapcsolására. Az ünnepi hétvégére azonban ismét melegszik a levegő, vasárnap akár 20 fok fölötti maximum is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. Nézzük a részleteket!

Fotó: Pixabay

Hétfőn még túnyomóan napos időnk lesz, csak kevés fátyolfelhő lehet az égen. Csapadék nem várható, a délkeleti szél viszont helyenként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között alakul.

Kedden a pára és köd feloszlása után szintén napos időre lehet számítani, helyenként fátyolfelhőkkel. Késő este azonban egy hidegfront szakadozott felhőzete érheti el az északnyugati megyéket. Csapadék estig nem várható, a déli szél jellemzően mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 11 fok között alakul, de a fagyzugos, derült, szélvédett részeken ennél hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között valószínű.

Szerdán a hidegfront tovább szakadozó felhőzete délkelet felé vonul, mögötte az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de főleg az ország keleti harmadán napközben helyenként erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és záporeső is előfordul. Hajnalban ködfoltok képződnek, főként a déli megyékben. Az északi, északnyugati szél megélénkül, többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 13 fok között alakul, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható.

Csütörtökön általában napos időre lehet számítani gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadék nem valószínű, az északi, északkeleti, majd keleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 8 fok között alakul, de a fagyzugos, derült, szélvédett részeken hidegebb lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között várható.

Pénteken sok napsütés várható, majd a nap második felében nyugat felől fátyolfelhőzet kezd az ország fölé húzódni. Csapadék nem várható, többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik a keleti, délkeleti szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3 és +4 fok között alakul, de a fagyzugos, derült, szélvédett részeken ennél is hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű.

Szombaton közepesen vagy erősen felhős ég lehet a jellemző. Helyenként előfordulhat eső, zápor. Hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek. Többfelé élénk, néhol erős lökések kísérhetik a délkeleti szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -2 és +5 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 10 és 18 fok között valószínű.

Vasárnap változóan felhős időre van kilátás, és helyenként előfordulhat eső, zápor. Sok helyütt élénk, néhol erős lökések kísérhetik a déli, délnyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 10 fok között alakul, de a fagyzugos, derült, szélvédett részeken hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 22 fok között valószínű.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási meglepetés: nem lesz ott a foci-Eb-n a korábbi győztes

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Közös fotóval jelentette be Krausz Gábor és Mikes Anna: vége

magyarnemzet.hu

Futótűzként terjed az interneten Kunhalmi Ágnes vicces beszólása

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

ripost.hu

„Tíz százalék esélyt adtak Petinek a túlélésre” - köhögött, majd mindkét lábát amputálni kellett

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-