Létrehozva: 2022.06.11.

Adj még egy esélyt a könyvednek!

Ha már feleslegessé vált, ha kiolvastad és meguntad, ráadásul még csak helyet sem találsz otthonodban a könyvednek, akkor se dobd ki. Adj neki még egy esélyt! Valaki talán örül majd neki.

Szerző Ripost

 

Ha meguntad a könyved, nincsen számára elég helyed, akkor se a kukába hajítsd, hanem fogd a kezedbe, és tedd fel a főváros több pontján elhelyezett könyvespolcra, ahol rövid időn belül új olvasóra találhat.

A Budapesti Közművek (BKM) kísérleti jelleggel könyvespolcokat állított fel a főváros nyilvános terein, hogy a könyvek körforgásban maradjanak. A BKM Ecseri úti, a BKK Széll Kálmán téri és a Fővárosi Önkormányzat ügyfélszolgálatán, a Fővárosi Állatkertben, továbbá a megújult kerületi hulladékudvarokban cserélhetnek gazdát a régi könyvek.

A budapestiek nem csak a helyszíneken eltöltött várakozás ideje alatt üthetik el üres perceiket, óráikat olvasással, de a polcokról leemelt köteteket ingyen haza is vihetik, s ha úgy találják, hozhatnak helyettük otthonról kidobásra nem méltó, jobb sorsra érdemes darabokat. Az ügyfélszolgálatok könyvespolcain elsősorban a szórakoztató kötetek, míg az állatkertben inkább az ifjúsági irodalom és a kötelező olvasmányok találnak leggyorsabban új olvasóra.

Az első hónapban másfél ezer könyv került bele a körforgásba. A hálózatot bővítik, a budapestiek hamarosan újabb helyszíneken találkozhatnak a könyveket „életben tartó” BKM könyvespolcokkal.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Döbbenetes fordulat: ezért halhatott meg Diego Maradona

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

vg.hu

Ki hitte volna: a Moltól a Shellig egyik percről a másikra vaskos üzemanyagár-csökkentést hajtottak végre a magyar benzinkutak

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

ripost.hu

„Fénysugár marad” - Nincs több titok, szakértő elemezte Katalin hercegné viselkedését

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Most jött a hír: nem tudták megmenteni, elhunyt a világbajnok sportoló

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-