Ezért kell elutaznod Párizsba

Párizs Európa egyik leglátogatottabb helyszíne, amit egyszer minden utazónak látnia kell. Ady Endre kedvenc városa, ahol a költõ hétszer is megfordult, nem véletlenül lett ilyen népszerû.

Szerző Fehér Virág

Hogy miért érdemes neked is elutazni a francia fővárosba? Szerintünk ezért. És szerinted?

1. A világ legromantikusabb városa

Ha egy romantikus, kettesben töltött utazásra vágynál, akkor keresve se találsz jobb városlátogatási ötletet Párizsnál. Nincs is tökéletesebb romantikus séta helyszín, mint a Szajna partja vagy a várostól nem messze található Fontainebleau-i kastély parkja.

2. A gasztronómia csúcsa

Párizsban 70 Michelin csillagos éttermet találunk, melyek közül 10 három csillaggal is büszkélkedhet. Az egy csillagért érdemes egy kellemes úti kitérőt tenni, a két csillagért már egy hosszabb kitérőt is megéri fontolóra venni, a három csillagos éttermek pedig már egy külön utazást is megérnek.

3. Könnyen és kedvező áron elérhető a fapados járatokkal

Budapestről fapados járattal egyszerűen és kedvező áron juthatunk el Párizsba, ahova az Utazómajom Facebook oldalán is gyakran láthatunk ajánlatokat

4. Louvre

A Louvre a világ legismertebb és leglátogatottabb múzeuma, ahol az európai képzőművészetek gyűjteménye mellett egyiptomi, iszlám, keleti, görög, római és etruszk emlékek is megtekinthetők.

5. A világ legszebb ólomüveg ablaka

A 13. századból való Sainte-Chapelle kápolnában megtekinthetjük a világ legcsodálatosabb ólomüveg ablakát.

6. A hangulatos kávézók

Párizs tele van elbűvölő kávézókkal, ahol stílusosan megreggelizhetünk, elolvashatjuk a híreket és felkészülhetünk a hosszú városnézésre.

7. A világ legismertebb látványosságai

Ki ne hallott volna a Notre-Dame-székesegyházról, az Eiffel-toronyról vagy a Sacre Coeur-bazilikáról. Nemcsak hallásból, de a saját szemünkkel is meggyőződhetünk, hogy miért lett Párizs a világ egyik legnépszerűbb turisztikai helyszíne.

 

 

Szerző Fehér Virág

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!