TÜZELŐÁLLÁS

Szerző ML

Létrehozva: 2024.10.14. 10:15

Áll a bál, egymásnak ugrott a két korábbi magyar szövetségi kapitány

Megnyerte a lengyel csúcsrangadót az Orlen Wisla Plock kézilabdacsapata, amely 29-25-re győzte le a Industria Kielce-t. A találkozó végül botrányba fulladt, a két vezetőedző egymásnak ugrott.

Először találkozott az idei bajnokságban egymással a két legjobb lengyel kézilabdacsapat, az Orlen Wisla Plock és az Industria Kielce. A csúcsrangadót előbbi nyerte 29-25-re. A Wisla Plockban Szita Zoltán négy góllal járult hozzá a sikerhez, csapattársa, a szintén olimpikon Fazekas Gergő sérülés miatt nem játszott. A párharc viszont nem múlt el komoly botrányok nélkül.

Xavier Sabaté
Xavier Sabaté csúnyán Talant Dujsebajev Fotó: NurPhoto via AFP

Összesen 21 alkalommal ítéltek kiállítást a játékvezetők és kétszer mutatták fel a kék lapot a piros lap mellé, ami azt jelenti, hogy fegyelmi tárgyalást kell tartani a súlyos szabálytalanságról. Az egyik elképesztő eset Jorge Maquedához fűződik, aki megharapta a riválisát, Mirsad Terzicet, írja az Origo.

A lefújást követően tovább forrtak az indulatok és tömegverekedés alakult ki a játékosok között, de az edzők is komolyan összevesztek. A Wisla Plockot irányító Xavier Sabaté, a Veszprém és a magyar válogatott korábbi edzője azt állítja, hogy a Kielce szakvezetője, Talant Dujsebajev (aki szintén volt magyar szövetségi kapitány) szóban megfenyegette:

Megöllek, te rohadék 

– üvöltötte Dujsebajev Sabaté felé, akit aztán le is köpött a hírek szerint. A kirgiz edző ezt követően nem jelent meg a sajtótájékoztatón, de később elárulta, hogy Sabaté végig rasszista jelzőkkel inzultálta.

A Kielce ezzel a vereséggel is vezeti még a lengyel bajnokságot, de ezt már csak annak köszönheti, hogy a Wisla Plock két mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek