TÜZELŐÁLLÁS

Szerző LL

Létrehozva: 2024.10.16. 10:30

Embertelenül bántak a futballsztárokkal, 15 óráig étlen-szomjan sínylődtek

Távoli reptérre irányították a Líbiába érkező nigériai válogatott gépét. Borzalmas körülmények között várakoztak a focisták, majd inkább beintettek és hazamenekültek.

Elmaradt a kedd estére tervezett Líbia–Nigéria válogatott labdarúgó-mérkőzés. Az Afrikai Nemzetek Kupája-selejtező előtt, már Líbiában "rabul ejtették" a nigériai csapatot. A leverkuseni Bundesliga-sztár, Victor Boniface és társai túszejtésre panaszkodtak, miután leszállították őket egy elhagyott reptéren, 250 km-re az eredeti célpontjuktól. A házigazda szerint ellenben csak visszaadták a múlt heti kölcsönt.

15 óráig senyvedett az eldugott líbiai reptéren a német bajnok, El-gólkirály Boniface és a nigériai válogatott
15 óráig senyvedett az eldugott líbiai reptéren a német bajnok, El-gólkirály Boniface és a nigériai válogatott       Fotó: MB Media

– A gépünket elterelték ereszkedés közben. A líbiai kormány ok nélkül visszavonta jóváhagyott bengázi leszállásunkat. Lezárták a repülőtéri kapukat, és 

telefonkapcsolat, étel és ital nélkül hagytak minket. Mindezt azért, hogy lelki hadviselést folytassanak velünk szemben

– idézte a Mandiner a nigériai csapatkapitány, William Troost-Ekong kétségbeesett bejegyzését a közösségi médiában.

A futballisták nem voltak hajlandóak a számukra küldött, általuk nem biztonságosnak vélt kisbuszokra szállni. 

– Segítsetek, szóljatok a nagymamámnak és mondjátok meg, hogy jól van az unokája. Beteg dolog ez – írta Boniface.

A nigériai válogatott tagjai később a líbiai mérkőzés helyszíne helyett inkább hazaindultak.

– Felszólítottuk a nigériai kormányt, hogy lépjen közbe és mentsen meg minket. Kapitányként a csapattal együtt úgy döntöttünk, hogy NEM játszunk ezen a meccsen. Megtarthatják a pontokat – írta Troost-Ekong.

Az nso.hu emlékeztet: múlt pénteken, Nigériában 1-0-ra nyert a hazai csapat, és akkor a líbiai csapatkapitány, Fajszal al-Badri panaszkodott a fogadó országra. Szerinte hosszasan átkutatták a csomagjaikat, majd feleslegesen, nagy késéssel és rendkívül kényelmetlen körülmények között buszoztatták őket. Akkor a nigériaiak azzal indokolták mindezt, hogy a vendégek mind az érkezésük napjáról, mind a repülőgépük landolásának helyszínéről késve tájékoztatták őket.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek