Létrehozva: 2024.09.07.

Torghelle Sándor nem kertel, ezt várja Marco Rossi válogatottjától

Németország ellen kezdi meg a szereplését a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligájában. Torghelle Sándor bízik benne, hogy meglepetést okozhatunk.

A németek elleni nyitó csoporttalálkozónk (szombat, 20.45, TV: M4Sport) előtt Torghelle Sándort kérdeztük az esélyekről. A szőke támadó nevét Oliver Kahn egy életre megjegyezte, ugyanis a két válogatott 2004 júniusában vívott kaiserslatuerni összecsapásán kétszer mattolta a Bayern München hálóőrét, és a magyar csapat 2-0-ra nyert.

Marco Rossi, Torghelle Sándor
Marco Rossi és Torghelle SándorFotó: Árvai Károly

- Akkori szövetségi kapitányunk, Lothar Matthäus mindössze annyit kért, felszabadultan mutassuk meg, mi a magyar virtus – emlékezik Torghelle. - Csakhogy a szombati düsseldorfi találkozó immár hamisítatlan tétmérkőzés. Ha nem is ér fel egy Eb-meccsel, de mindenki tudatában van a fontosságával. Nyilvánvalóan nem mi vagyunk az esélyesek, de ha mi szereznénk az első gólt, mindjárt más lenne a helyzet.

A Nationalelf a nyári Eb után átalakult, Kroos visszavonult, Neuer, Gündogan és Müller lemondta a válogatottságot.

A szempontunkból nem egy hátrány, hogy a védelem középső bástyáját, Antonio Rüdigert pihenteti Julian Nagelsemann kapitány, de mindenki biztosra veheti, hogy akár két megfelelő képességű centerhalf is ott magasodik majd Szoboszlai Dominikék útjában. A középpályán már nem találjuk a visszavonult két irányítót, Toni Kroost és Ilkay Gündogant, viszont Jamel Musiala és Florian Wirtz ugyanolyan képzett játékmester. 

A 42-szeres exválogatott csatár érdeklődéssel várja, vajon a nyári Eb utáni átszervezésekből miként jön ki nemzeti együttesünk. Úgy véli, képesek lehetünk pontot szerezni Düsseldorfban.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek