Íme Orbán Viktor legfontosabb bejelentései az Árvízinfón: ezeken a helyeken a legnehezebb most

INSIDER
Létrehozva: 2024.08.18.

„Már ott motoszkál a fejekben a Fiorentina" - erőltetett menet vár a felcsúti csapatra

Kirobbanó az öröm Felcsúton, miután a Puskás Akadémia 4-3-as összesítéssel búcsúztatta a labdarúgó Konferencia Liga-mezőnytől az örmény Ararat Armeniát, de mielőtt két találkozót vív a Fiorentinával, fajsúlyos bajnoki feladat vár rá.

A negyedik forduló vasárnap a tabellán százszázalékos mérleggel első MTK és második Puskás Akadémia felcsúti meccsével zárul (20.00 óra, TV: M4Sport). Az eddig egyaránt remekül szereplő csapatok összecsapása teljesen nyíltnak tűnik, ugyanakkor kérdés lesz, hogy a Puskás Akadémia játékosai mennyire lesznek fáradtak a csütörtöki nemzetközi kupameccs miatt.

Puskás Akadémia
A Puskás Akadémia sikerrel járt csütörtökön a nemzetközi porondon / Fotó: Dömötör Csaba

- Jó szériában vagyunk – ismeri el Balajcza Szabolcs, a Puskás kapusedzője, aki nemcsak a Fehérvár FC-hez távozott Tóth Balázs útját egyengette, de az egyre markánsabban fejlődő 19 éves Pécsi Ármin jelenlegi mestere is. A vasárnap esti, Felcsúton esedékes NB I-es „kilencpontosok” rangadója előtt megjegyzi: a 2023-2024-es NB I-ben jelentős volt a különbség a két együttes között, akkor három bajnoki találkozójukon az Akadémia összesen 14 gólt rúgott, és arra az MTK mindössze kettővel válaszolt. - A 2024. február 17-i, felcsúti 6-1 különösen remek eredmény volt. A kék-fehérek új idényben jegyzett három győzelme viszont azt jelzi, nem lesz egyszerű ez a 90 perc.

Az ukrán légiós, Artyom Favorov az Ararat elleni csütörtöki KL-visszavágó 94. percében lőtte szédületes szabadrúgás-gólját az örmények hálójába, ami a felcsúti alakulat továbblépését jelentette (3-3). A magyar csapat a Fiorentina ellen folytatja.

Természetesen mindenkinek ott motoszkál már a fejében a Fiorentina elleni két play-off meccs. Tökéletesen tisztában vagyunk azzal, milyen fantasztikus együttessel szemben lépünk majd pályára. De most még egyértelműen az MTK-ra összpontosítunk, hiszen tudjuk, a kék-fehérek 9 ponttal, jobb gólkülönbséggel állnak a tabella első helyén. Száz százalék erőbedobásra lesz szükség ellenük. Két napunk van a regenerálódásra, majd az MTK elleni rangadóra való felkészülésre.

Horváth Dávid, az MTK trénere arra emlékezik, amikor még az NB III-as Monornak dirigált, a mostanihoz hasonlóan három győzelemmel kezdték az idényt.

- A jelenlegi kiemelkedő rajt fő magyarázatát abban látom, hogy működik a hosszú- illetve középtávú stratégiánk, azt hajtjuk végre. Bár szerepelnek nálam légiósok is, de egyre inkább az a célom, hogy beépítsem fiatal reménységeinket is a csapatba - tudatja a szakember.

A legutóbb bajnokságban a Puskás a Hungária körúton 6-1-is nyert, ám ez már a múlt, húzza alá Horváth.

- A Puskás Akadémia játékoskerete brutálisan erős, jól zár a védelme, középpályásai értik a támadások „hangszerelését” és különösen jártasak a szélsőjátékban. Egy olyan találkozóra számítok, ami színvonalában a negyedik forduló méltó zárása lesz.

Az NB I élcsoportja a 3. forduló után:

1. MTK 9 pont (6-1)

2. Puskás Akadémia 9 (7-3)

3. Ferencváros 6 (egy mérkőzéssel kevesebbet játszott) 3-0

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek