Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
TÜZELŐÁLLÁS

Szerző CHI

Létrehozva: 2024.08.01.

Ezt nem szabad hagyni! Hámori Lucának biológiai férfival kell öklöznie az olimpián

Hámori Luca a következő meccsén egy olyan ellenféllel öklözik a párizsi olimpián, akit tavaly kizártak a világbajnokságról, mert túl magas volt a tesztoszteron-szintje.

A 66 kilogrammos súlycsoportban szereplő Hámori Luca csütörtökön simán, egyhangú pontozással legyőzte ausztrál ellenfelét, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé a párizsi olimpia női ökölvívótornáján és már csak egy siker választja el az éremtől. Legközelebb azonban olyan ellenfele lesz, akit tavaly a nemzetközi sportági szövetség kizárt a világbajnokságról, mert túl magas volt a tesztoszteron-szintje. A világbajnoki ezüstérmes algériai Imane Khelifben kimutatták a férfiakra jellemző X- és Y-kromoszómát - írja az Origo.

Imane Khelif
Fotó: AFP

Hogy mégis mit keres a párizsi olimpián? A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és a nemzetközi bokszszövetség közötti feszültségek miatt Párizsban nem az utóbbi szabályai vannak érvényben, így az algériai engedélyt kapott az indulásra, és az első meccsén kiderült, ezt nem szabadna hagyni. 

A 66 kg-os kategóriában a legjobb 16 között Angela Carini volt az algériai versenyző ellenfele. Khelif férfias ütéseket mért az ellenfelére. Akkorákat, amelyekhez a női mezőny versenyzői nem szoktak hozzá. Carini fejvédője többször is elmozdult, és mindössze 46 másodperc után feladta a küzdelmet. Belefáradt a püfölésbe, a földhöz vágta a fejvédőjét, sírva a földre rogyott és felkiáltott: – Ez igazságtalan! - írta a Magyar Nemzet

Hámori Lucára tehet brutális kihívás vár, hacsak addig a nemzetközi tiltakozás hatására ki nem zárják Khelifet! A Nemzetközi Olimpiai Bizottság egyébként korábban azt közölte, hogy Khelifet azért zárták ki Újdelhiben a világbajnokságon, mert nem felelt meg a tesztoszteronszint-tesztnek. Bízunk benne, hogy a következő napokban is lépnek ebben az ügyben!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek