TÜZELŐÁLLÁS

Szerző ML

Létrehozva: 2024.07.09.
Módosítva: 2024.07.09.

Bepipultak Verstappenéknél, most lett elegük a kudarcokból

A Red Bull ugyan továbbra is vezeti a konstruktőri tabellát a Forma–1-ben, ám ez túlnyomó részben Max Verstappennek köszönhető. A nemrég hosszabbító Sergio Pérez nem tud kimászni a gödörből, a csapat pedig a jelek szerint megunta a szenvedését.

Sergio Pérez az idei Forma–1-es szezonját biztatóan kezdte, csapattársa, Max Verstappen mögött stabilan szállította a dobogókat a Red Bullnak. Monaco előtt a mexikói pilótával hosszabbított a csapat, ráadásul nem egy, hanem két évre. Ezt követően azonban pocsék formát mutatott. Monacóban, Kanadában és Nagy-Britanniában is nullázott, Barcelonában és Ausztriában pedig összesen 11 pontot szerzett.

F1 Grand Prix of Great Britain
Sergio Pérez katasztrofális formájából elege van a Red Bullnak Fotó: NurPhoto via AFP

Csak összehasonlításképpen: Verstappen ez idő alatt 94 ponttal lett gazdagabb. A Red Bull ugyan továbbra is vezeti 373 ponttal a konstruktőri tabellát, de ez közel sem Pérez érdeme. A mexikói 118 pontjával csupán a hatodik helyen áll az egyéni tabellán, amit Verstappen vezet 255 ponttal. Verstappen és csapattársa között máris 137 pont a differencia, ami tetemes hátrány és még csak a szezon felénél sem tart az idény.

Hiába a hosszabbítás, a csapatnak a hírek szerint elege van Pérezből és a háttérben már azt vizsgálják, hogy mitől tudnak az érvényes kontraktus ellenére megszabadulni tőle. A Motorsport forrásai szerint egy záradék értelmében a Red Bullnak akkor van joga felbontania Sergio Pérez szerződését, ha a nyári szünetben vagy a szezon végeztével több mint 100 pontos hátránya van Verstappen mögött.

A különbség jelenleg 137 pont, és a nyári szünetig csupán két verseny (Hungaroring és Spa-Francorchamps) van hátra, így szinte elképzelhetetlen, hogy 100 ponton belül zárkózzon a mexikói a hollandhoz képest - írja az Origo.

A lehetséges utód a Red Bull fiókcsapatából, a VCARB-ból jöhet. Daniel Ricciardo mellett szól, hogy jól ismeri a Red Bullt, 2014 és 2018 között már vezette az autót. Cunoda Juki a jelenlegi formája alapján érdemelhet előreléptetést, Liam Lawson pedig tartalékpilótaként kaphatja meg a várva várt F1-es szerződést.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek