tóth gabi
Ahogy a pályán, úgy a konyhában is szigor van a magyar labdaúrgó-válogatottnál a foci-Eb alatt.
Saját séffel, de Magyarországon szerzett ételek nélkül utazott el Németországba a magyar fociválogatott.
A Mindmegette cikkéből kiderül, a hogy válogatott séfje is a csapattal tartott Németországba.
„Sárközi György feladata lesz, hogy a szállodák konyháival, az ottani személyzettel egyeztessen a menüről. Azt, hogy mit esznek a játékosok, a séf közösen állítja össze a válogatott dietetikusával és a csapatorvossal” – mesélte Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke.
A csapat étrendjét nagyban meghatározza, hogy mely napokon lépnek pályára. A stáb ennek függvényében alakítja ki, hogy mikor kell több fehérjét, illetve mikor több szénhidrátot bevinni a focistáknak. A cukros ételeket kerülik, az alkohol pedig egyértelműen tiltólistás ilyenkor. A válogatott itthonról nem vitt semmilyen alapanyagot, fűszert vagy snacket, Németországban minden megvan, amire szüksége lehet a csapatnak.