TÜZELŐÁLLÁS

Szerző ML

Létrehozva: 2024.05.28.

Meddig tűrik még? Cristiano Ronaldo megint csődöt mondott

Véget ért a szaúdi bajnokság, Cristiano Ronaldónak pedig ebben az évben sem jött össze az arany. Hiába a gólkirályi cím, csapatszinten sikertelen a portugál világklasszis Ázsiában.

Cristiano Ronaldo tavaly év végén lezárta az európai klubfutballkarrierjét, és a közel-keletre igazolt. A célállomás Szaúd-Arábia volt, az ötszörös aranylabdás az al-Nasszr évi 200 millió eurós (76 milliárd forint) fizetésére nem tudott nemet mondani. Ronaldo idén az első teljes idényét teljesítette új klubjában, egyéni teljesítményével elégedett lehet, csapatszinten viszont továbbra sem hatékony vele az együttes.

Al-Nassr v Al Ittihad - Saudi Pro League
Cristiano Ronaldo a gólokat még mindig termeli, de egyre többet árt a csapatának Fotó: Anadolu via AFP

Az al-Nasszr végül a második helyen végzett a bajnokságban 82 pontot gyűjtve. A 34 forduló alatt csupán nyolcszor vesztettek pontokat, de ez sem volt elég az aranyra, amit az ősi rivális al-Hilal zsebelt be. Alekszandar Mitrovicsék egészen elképesztő, 31 győzelem, 3 döntetlenes mutatóval zárták a sorozatot. A tavaly nyáron szintén alaposan megerősített al-Ahli végzett a dobogó harmadik fokán.

Ronaldo ezzel zsinórban a második évében bukta el a szaúdi bajnoki címet, tavaly az al-Ittihad énekelte ki a sajtot a szájából. A 39 éves futballista számára eddig nagyon megosztó a szaúdi kaland. Egyéni teljesítménye remek volt a ligában, 35 bajnoki találata abszolút rekord a bajnokságok történetében (igaz, korábban 34 helyett 30 mérkőzést játszottak), emellett még 11 gólpasszt is kiosztott.

A csapat hatékonysága azonban közel sem lett jobb Ronaldóval. A szaúdi Szuperkupát és a Szaúdi Kupát sem tudta elhódítani a klub, az ázsiai Bajnokok Ligájában pedig már a negyeddöntőben búcsúzott. A világklasszis támadó még mindig nagyon nehezen viseli a vereségeket, és előszeretettel csap óriási hisztit, jutott már kiállítás sorsára, valamint tiltották már el obszcén gólöröm miatt. Egyedül tavaly augusztusban az Arab Bajnokcsapatok Kupáját tudta megnyerni az al-Nasszr Ronaldóval.

A portugál jelenleg a nyári Európa-bajnokságra készül, az al-Nasszrrel 2025. június 30-ig szól a szerződése. A 39 éves támadó korábban elmondta, hogy jól érzi magát a Közel-Keleten és kész hosszabbítani a sárga mezes együttessel.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek