Marics Peti
Szász-Kolumbán Attila a Tour de France után a Vueltán is a Cofidis csapat konyháját vezeti.
Szász-Kolumbán Attila siklósi szakács a világ legnagyobb kerékpáros versenyén a Tour de France-n az egyik csapat séfje volt. A Cofidis 15 éve nem szerepelt ilyen jól, két szakaszt is nyertek versenyzőik, egyikük pedig összetettben a legjobb 10-ben végzett. Attila jól végezte a dolgát, ezért felkérték, hogy a spanyol három hetes versenyen, a Vueltán is ő vezesse a konyhát
"Hatalmas munka egy háromhetes versenyen a csapat tagjaira főzni, napi 16-18 óra munkával járt. Úgy néz ki a napom, hogy reggel 6.30-kor kelek, 7-től a reggelihez kezdek készülődni, és 22.30-ig folyamatosan dolgozom." - mondta Szász-Kolumbán Attila.
A menü változatos volt, de rizsnek és tésztának valamilyen formában mindig az asztalon kellett lennie.
"Megadnak egy irányvonalat és azon belül kell nekem mozognom a menüvel, amibe már nem igazán nyúlnak bele. A csapattagok közül senkinek sem voltak sztárallűrjei, mindenki közvetlen, teljesen hétköznapiak." - mesélte többek között a sztárszakács, akiről az is kiderül a fenti videóban, hogy óriási ünneplésben részesült a Cofidis csapat részéről.