2 hónapja

Börtön és korbácsolás, retteghetnek a szurkolók a katari vb-n

November 20-án elrajtol a katari labdarúgó-világbajnokság, az már biztos, hogy rengeteg szempontból rendhagyó vb-nek nézünk elébe. Az arab ország szélsőséges törvényei komolyan veszélyeztetik a női szurkolókat.

Kevesebb, mint két hónap múlva elindul a 22. labdarúgó világbajnokág, melynek helyszíne ezúttal Katar lesz. Az arab országba látogató szurkolóknak több, vb-hez szokatlan problémára is fel kell készülniük, ilyen például a helyhiány, Katar több mint egymillió rajongót vár, azonban nem tud ennyi szálláslehetőséget biztosítani.

QATAR - POLITICS - DIPLOMACY - DOHA FORUM
David Beckham, Katar utazó nagykövete Fotó: DOHA FORUM

A szigorú törvények miatt az alkoholfogyasztás és a szex is erősen limitálva lesz, intim együttlét csak házastársak között lehet. Aki ezt megszegi, arra börtönbüntetés várhat, azonban May Romanos, az Amnesty International szakértője elmondta, nemi erőszak esetén a női áldozatoknak is gondjuk lesz a törvénnyel. Minimum hét évnyi börtönbüntetés, valamint korbácsolás is kiszabható a megerőszakolt nőkre. 

Elmész a rendőrségre, és ahelyett, hogy áldozat lennél, vádlottnak nyilvánítanak 

- dühöngött May Romanos. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) igyekezett szemet hunyni a törvény felett, válaszukban azt írták, "minden szexuális zaklatásban részesült sértett jogosult lesz arra, hogy Katar legmagasabb szintű egészségügyi ellátását kapja családi állapotától függetlenül."

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!