1 hónapja

Détári Lajos a legenda, Maradona oldalán istenítik a magyar sztárt

Détári Lajos 1987 nyarán egy csapatban játszott Diego Maradonával.

Szerző Ripost

Détári Lajos 1987. augusztus 8-án a világválogatottban együtt játszott Diego Maradonával az angol ligaválogatott elleni londoni gálameccsen. Az argentin legenda hivatalos Instagram-oldalán megemlékeztek a mérkőzésről, és Détári Lajost név szerint, a csapat egyik legendájaként említették.

Détári Lajos
Fotó: Tumbász Hédi

„35 évvel ezelőtt az angol liga centenáriumán játszottál a világválogatottban” - írják a 2020-ban elhunyt Maradonáról. „Ez egy évvel az 1986-os világbajnokság után volt, így érthető volt a kifütyülés, amit a kilépéskor és minden egyes labdaérintéskor kaptál a londoni Wembleyben. Olyan legendák mellett állhattál, mint Charlton, Pelé, Ardiles, Platini, Futre, Robson, Elkjaer, Daszajev, Zubizarreta, Julio Alberto, Bagni, Zavarov, Belanov, Lineker, Sztojkovic, Détári Lajos és mások. Shilton is részt vett a mérkőzésen, de nyilván nem használta ki az alkalmat, hogy személyesen mondja el mindazt, amit a médiában állít rólad.”

Détári Lajos a meccs kapcsán korábban elárulta, Maradona cipőjében játszott.

„Londonban volt ez a világválogatott meccs, nekem viszont nem jött meg a csomagom. Ott ültem az öltözőben cipő nélkül. Pont mellettem ült Diego Maradona, s pillanatok alatt kiderült, hogy ő is 40-es focicipőben játszott. Már nyújtotta is a tartalékcipőjét, abban voltam az első félidőben. A szünetben már megjöttek az én cipőm, vissza akartam adni neki, de mondta, hogy tegyem csak el, örömmel adta!”

Détári a karrierje során hét alkalommal szerepelt a világválogatottban.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!