Létrehozva: 2022.06.10.

Dárdai Pálnak nem csak maga miatt fájhat a szíve: itt az újabb csapás a családra

Itt a vége, 25 év után szakít Dárdai Pál és a Hertha BSC. A magyar edző távozásával a dinasztiája vége is közeledik Berlinben, hiszen a középső fia is távozhat a klubtól.

Vége bő negyedszázadnyi köteléknek, a vezetőedzőként tavaly novemberben menesztett Dárdai Pál – a korábbi gyakorlattól eltérően – utánpótlástrénerként sem tér vissza a Herthához. 

Dárdai Pál 25 év után búcsúzik a Herthától
Dárdai Pál 25 év után búcsúzik a HerthátólFotó: AFP

A magyar klubikonnak már csak focistaapukaként maradt köze a berliniekhez: középső fia, Márton a Bundesliga-csapat kerettagja, a legkisebb, Bence pedig az ifik csatára. Más kérdés, hogy német sajtóhírek szerint a német U21-es válogatottban szereplő 20 éves Marci nyáron valószínűleg eligazol. A tehetséges, A-válogatottságra is esélyesnek tartott, ám a Herthánál újabban mellőzött ballábas védő iránt féltucatnyi Bundesliga-klub érdeklődik, köztük az RB Leipzig, az Eintracht Frankfurt és a Hoffenheim is.

Ahogy a Berliner Kurier fogalmazott a legújabb Dárdai-hírekkel kapcsolatban: ezzel 25 év után véget érhet Berlinben a Dárdai-dinasztia.

Dárdai Pál 1997 januárjától 2012-ig játékosként, az utóbbi évtizedben pedig hol utánpótlástrénerként, hol – két ízben, előbb 4,5 évig, majd tavaly 10 hónapig – a Bundesliga-csapat vezetőedzőjeként szolgálta a Hertha BSC-t. Ezt a több mint negyed évszázados köteléket vágta most el a hajdani csapattársából lett klubvezér, Fredi Bobic. A Bild értesülése szerint az ügyvezető és a 46 éves magyar szakember megegyezett a szerződésbontásban.

A Hertha színeiben anno 286 Bundesliga-meccsen szerepelt, ezzel klubrekorder Dárdainak határozatlan idejű kontraktusa volt a berlini utánpótlás-akadémián. A lap úgy tudja, ennek felbontásáért – euróban kifejezve – hétszámjegyű összeget, azaz forintban alsó hangon is több százmilliót kap.

– Erről nem fogok a nyilvánosság előtt beszélni. Ha beszélek is, akkor csak közvetlenül Pállal – mondta a Dárdaival történő kenyértöréssel kapcsolatban Bobic a Hertha minapi taggyűlésén, miután Dárdai Pál sorsáról faggatták.

A klub sajtóosztálya most sem kommentálta a hírt: „A tárgyalások tartalmáról titoktartásban állapodtunk meg” – közölték.

A Bundesliga-edzőként szintén jelentős számú, 180 meccsig jutott Dárdai Pál előbb 2015-ben, majd tavaly is végveszélyben vette át a Hertha felnőttcsapatának irányítását. Mindkétszer megmentette a kieséstől. Első időszakában innen építkezve kétszer is Európa-liga-szereplésig, 6. és 7. helyezésekig vezette a saját nevelésű fiatalokkal teletűzdelt gárdát. Második nekifutásra viszont nem kapott elég türelmet az időközben meggazdagodó, de az euró-százmillióiból ész nélkül igazoló klubnál. Pedig az őt váltó Tayfun Korkut, majd Felix Magath is gyengébb mérleget produkált utána (még ha az edzőlegenda végül a Hamburg elleni osztályozón az élvonalban is tartotta a Herthát).

Így is lesz magyar a kispadon: a múlt héten kinevezett új Hertha-vezetőedző, Sandro Schwarz munkáját Bódog Tamás segíti majd, aki legutóbb (2020 őszén) a Honvéd vezetőedzője volt. A játékosként (Ulm, Mainz) és pályaedzőként (Mainz, RB Leipzig) is jelentős németországi múltra visszatekintő Bódog a 2000-es évek elején csapattársak voltak Mainzban.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Zuglói iskolából tűnt el egy fiatal lány

origo.hu

Nagy a baj: Oroszország és Izrael a háborúról tárgyal

borsonline.hu

12 évente történik ilyen: hatalmas gazdagság vár három csillagjegyre

ripost.hu

Házasság első látásra: ez történt a házzal, amiben Csabit fogva tartotta volt kedvese

origo.hu

Megdöbbentő változás: így néz ki hatalmas fogyása után Király Viktor

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 17.: a Halak döntést hoz, az Ikrek tisztáz egy félreértést

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a 4 vármegyére lesújt

ripost.hu

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

ripost.hu

Megvan Dárdai utódja a Herthánál, teljes a káosz Berlinben

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

"Egyetlen komoly ellenfél" - születésnapi ajándék lenne az olimpia a legendás kapitánynak

TÜZELŐÁLLÁS

Dárdai Pált az önvédelem vezérelte, jól tette, hogy faképnél hagyott mindenkit

TÜZELŐÁLLÁS

Folytatódik a menetelés Párizs felé: legnehezebb meccsére készül a magyar válogatott

TÜZELŐÁLLÁS

Kitálalt a bennfentes: Neymar piásan járt edzésre, mindenki utálta

TÜZELŐÁLLÁS

Erre büszkék lehetünk, így látta a kettős magyar bravúrt a legendás kapitány

TÜZELŐÁLLÁS

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

TÜZELŐÁLLÁS

„Te vagy a meccs embere” – Angol sztárklub csaphat le a magyar válogatott focistára