TÜZELŐÁLLÁS

Szerző szs

7 hónapja

Bunyó és patkányok, Boris Becker retteghet a börtönben

Nem lesz fenékig tejfel Boris Becker élete, aki két és fél évre adócsalás miatt börtönbe kényszerült.

 

Fotó: AFP

A három wimbledoni egyéni teniszbajnoki címet szerzett 54 éves német exklasszist az ellene felhozott 24 közül négy vádpontban találta bűnösnek az angliai bíróság. Az is közismert, hogy korábban a pénzbevételei eltagadása okán egy német bíróság két év felfüggesztett börtönnel sújtotta. 

Az angol jog könyörtelen, ezért Becker immár a wimbledoni teniszpálya Center Courtjától 3200 méter távolságban lévő sitten üldögél. A 170 éves intézményben kőkemény bűnözők töltik büntetésüket, egyikük sincs biztonságban a szép számmal futkározó patkányoktól. És persze egymástól sem, hiszen tavaly éves összesítésben csaknem 1300 alkalommal léptek közbe a smasszerek a véres verekedést megakadályozandó. 

Az őrség idén napi átlag négyóránként tesz rendet. Nem csoda, hogy a kirívóan súlyosabb tett miatt elítélt foglyok kiakadnak, hiszen 22 órát töltenek celláikban. Egy átlagos rab napja reggel 7.45-kor kezdődik, akkor a konyhai munkára beosztottak, takarítással megbízottak elvonulnak dolgozni. Becker jelenleg egyedül tartózkodik a cellájában, ahol a toalettet nem takarja függöny. Ez pár nap múlva kellemetlen lehet, mert cellatársat kap. 

Egykor homoszexulitása miatt itt bűnhődött Oscar Wilde, míg az öt évet ült Chris Atkinsontól tudjuk: bár a koszt jó, de a Wanno Anglia legzordabb börtöne. Falai között pillanatnyi csend sincs, a rabok éjjel-nappal sírnak, énekelnek, üvöltenek, átkozódnak, káromkodnak...és így tovább.

"Az első napon azzal fenyegetett a cellatársam, hogy ha nem énekelek neki, elvágja a torkomat" – mondta Atkinson. 

Beckernek az lehet a mázlija, hogy ismert sportoló, márpedig a Wanno rabjai, őrei sportkedvelők. A napirendről ennyit: a 30 perces látogatást három nappal korábban kötelező bejelenteni, a tisztálkodásnál résen kell lenni, ugyanis 86 cellára jut 6 tusoló.

"Akkor nem éri bántódás, ha állandóan leszegett fejjel jár, kerüli a rács mögötti kábítószeres klánnal való ütközést" – tanácsolja Atkinson.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!