Idióták támadtak a focistákra: rugdosták, dobálták és kergették őket

Schalke-balhé: videón a stadion körüli őrült hajsza. A rendőrök is képtelenek voltak megvédeni a Bundesligából kieső csapat játékosait a huligánoktól.

Keddi, bielefeldi vereségével (0-1) eldőlt, hogy a hétszeres német bajnok, 2018-ban még ezüstérmes Schalke 04 kiesik a Bundesliga élvonalából. A nagy múltú klub csapatát hajnalban hazatérve több tucat (más hírek szerint 5-600) feldühödött szurkoló várta. A rendőrök persze sejtették, hogy Schalke-balhé lesz, egy századdal biztosították a Veltins Arenát, mégsem tudták megakadályozni: az eleinte csak feszült számonkérés tettlegességbe csapott át.

Nem csak a kiesés fájt Haritéknak: hazatérve a saját szurkolóik támadtak rájuk
Fotó: AFP

Gelsenkirchenben a csapatbuszról leszálló játékosok és a drukkerek találkozásáról így számolt be a Schalke:

„A beszélgetés közben több olyan jelenleg még beazonosítatlan személy is akadt, akik egyértelműen átlépték azt a határt, melyen belül még tárgyalni lehet. Természetesen megértjük a kiesés miatt érzett elkeseredést és haragot, ám a klub azt semmilyen körülmények között nem tudja elfogadni, amikor játékosainak és dolgozóinak testi épsége veszélybe kerül”

- olvasható a közleményben, ami nem részletezi a verbális és fizikai erőszakot a Schalke-balhé során.

A közösségi oldalakon terjedő videó tanúsága szerint ugyanakkor több focistának menekülnie kellett a dühöngő őrültek elől. A felvételen látszik, amint a távolban valaki görögtüzet gyújt, majd a stadion körül többen kétségbeesetten menekülnek az üldözőik elől.

A Bild helyszíni jelentése szerint éjjel kettő körül történtek az összetűzések, miután a csapat visszaért az arénájához, és a játékosok a saját autóikkal hazaindultak volna.

„A beszélgetés váratlanul erős agresszióba csapott át, két játékost megrúgtak, repültek feléjük a tojások és a pirotechnikai eszközök. A csapat szétfutott, a századunk pedig közbeavatkozott. Nincs tudomásunk sérültről, nem történt őrizetbe vétel”

- mondta a rendőri akciót vezető Matthias Büscher, de hozzátette: vizsgálják, hogy a balhé résztvevői ellen milyen felejelentések érkeznek.

A Schalke-híveket a kiesésen túl az is felbőszítette, hogy a rivális Dortmund ultrái Gelsenkirchenbe átruccanva görögtüzekkel és rakétákkal ünnepelték a szomszédvár elestét:

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!