Kemény Dénes a vakcinákról beszélt, ezt gondolja a fiatalok oltásáról

A legendás pólókapitány reklámarca lett a koronavírus elleni oltásnak.

7-8 millió beoltott, védett magyar állampolgárt tervez a kormány júniusra, ez szükséges ahhoz, hogy szabadabb legyen a nyarunk. Ehhez azonban még több ember kell, aki regisztrál az oltásra. A kampány egyik népszerűsítője Dr. Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatottal három olimpiai bajnoki címet szerző sikerkapitány.

„Számomra állatorvosként egyértelmű, hogy a védőoltás jelent megoldást, benne van a nevében: védőoltás! A készítők egy filmet vettek fel felem, ez lesz majd látható a csatornákon. 7-8 millió beoltott már kellő védettséget jelenthet. Ezért is fontos, hogy mindenki oltassa be magát. Talán érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy az összes 14 évesnél idősebb fiatal is kapja meg az oltást.”

Kemény Dénes támogatja a védőoltásokat (Fotó: Szabó Miklós / Nemzeti Sport)

Kemény Dénes szerint az idősek védelmében is meghatározó, ha a fiatalok megkapják a vakcinát.

„A Pfizer már dokumentálta, hogy a vakcinája alkalmas lesz a 14-18 évesek számára. Egyrészt őket is jobban védi a fertőzéstől, de ennél is fontosabb, hogy kevésbé tudják majd fertőzni az idősebbeket. Oltás nélkül ennek a kockázata fennáll.”

A sportlegenda az is elárulta, őt milyen vakcinával oltották, és milyen tünetekkel vészelte át a kritikus órákat.

„Én nyugati vakcinát kaptam, a Pfizert. Az első után nem éreztem semmit, a másodikat követően voltak apróbb problémáim. Három-négy órás izomfájdalomról beszélek, szóval ennyivel megúsztam. A családom többi tagja orosz vakcinát kapott, senkinél sem jelentkeztek komolyabb tünetek.”

A teljes interjút a Metropol napilap szerdai számában és a www.metropol.hu internetes oldalon olvashatod.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!