Áll a bál, üzent a távozóknak a Szuperliga vezére

Még el sem kezdődött, máris omladozik az új kezdeményezés, a labdarúgó Szuperliga. Florentino Perez, a sorozat vezére nem aggódik.

A labdarúgó Európai Szuperliga (ESL) szerda hajnalban közleményben jelentette be, hogy átalakítja a terveket, miután a hat angol egyesület visszalépett a kontinens 12 topklubja által életre hívott versenysorozattól. A Szuperliga elnöke, a Real Madrid első embere, Florentino Perez elmondta, nem érinti a terveket az angol csapatok kilépéseírja a Marca.

Florentino Perez nem aggódik a Szuperliga jövője miatt (Fotó: AFP)

„Nem aggódom, senkit sem kényszerítünk a belépésére. A helyzet komoly, mindenki a megoldáson, és a tervek megvalósításán dolgozik. Biztos vagyok benne, hogy végül a Paris Saint-Germain és a Bayern München csatlakozni fog, de egyelőre nem beszéltünk velük.”

Perez hozzátette, nem félnek az UEFA fenyegetéseitől. Az európai szövetség kilátásba helyezte, hogy kizárja a Szuperliga résztvevőit hazájuk bajnokságából, nem indulhatnak a nemzetközi kupákban, sőt, a játékosok a válogatottakban sem szerepelhetnek.

„Természetesen játszani fogunk, a fenyegetések nem jó módszerek. A törvény és a józan ész véd minket az esetleges szankciók ellen.”

A Juventus elnöke, az ESL alelnöke, Andrea Agnelli a La Repubblica című olasz napilapnak megerősítette Perez szavait: a Szuperliga létrehozói nem hátrálnak meg.

„Vérszerződést kötöttünk, és nyomulunk tovább. Ennek a projektnek továbbra is megvan minden esélye arra, hogy százszázalékosan sikeres legyen. Nem akarunk ártani a nemzeti bajnokságoknak, és a klubok teljesen önszántukból csatlakoztak. Viszont úgy vélem, súlyos következményei lehetnek annak az UEFA-reakciónak, mely szerint az érintett egyesületeket kitiltják a hazai és nemzetközi sorozatokból. Ez komoly túlkapás lenne. Ez a fenyegetés törvényellenes, és nemcsak az UEFA monopóliumát jelezné, hanem már diktatúrára utalna.”

Az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lett volna. Kedden este azonban a Manchester City bejelentette, hogy visszalép a szerepléstől, majd szerda hajnalban a Chelsea, az Arsenal, a Liverpool, a Manchester United és a Tottenham Hotspur is kihátrált. Később az Atlético Madrid és az Internazionale szintén kiszállt. Négy klub, az FC Barcelona, a Real Madrid, az AC Milan és a Juventus maradt még hivatalosan tagja a Szuperligának.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!