Bikinibalhé a homokban, bedobták a törölközőt a röpis lányok

Karla és Julia nagyon felkapta a vizet a verseny szervezőinek döntse miatt. Nagy port kavart a bikinibalhé. Nem hajlandóak felöltözve izzadni a forróságban.

Nem hajlandó részt venni a márciusi, katari világkupaversenyen egy sikeres német női strandröplabdaduó. A bikinibalhé lényege: Karla Borger és Julia Sude azért bukott ki, mert a szokásos ruházatuk – apró sportbikini – helyett az emírségben pólóban és legalább térdig érő nadrágban kéne játszaniuk.

Karla Borger (balra) és Julia Sude nem mond le a kényelmes munkaruháról
Fotó: Instagram

„Nem akarunk ilyesmit hordani. Egyáltalán nem arról van szó, hogy kevesebb vagy több ruha legyen rajtunk, hanem arról, hogy nem engedik a munkaruhánkban végezni a feladatunkat. Minden országban alkalmazkodunk a helyi viszonyokhoz, de a hőségben izzadni így is pokolian fárasztó”

- idézték a német lapok a világranglistán 16. páros véleményét.

A Német Röplabda-szövetség közölte: tiszteletben tartja Borger és Sude álláspontját. Talán azért is, mert az olimpiai részvételük már biztos.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Borger | Sude (@borgersude) által megosztott bejegyzés

A Perzsa-öbölbeli muszlim országban idén először játszhatnak nők is az eddig kizárólag férfiaknak rendezett viadalon. A nemzetközi szövetség szerint a résztvevőknek tiszteletben kell tartaniuk a vendéglátók kultőrűjűt és hagyományait. A német röpiseket ugyanakkor bántja, hogy a 2019-es atlétikai világbajnokságon a sportolónők viselhették a megszokott – a testükből szintén sokat mutató – szerelésüket. Akkoriban ehhez a királyi ház különengedélyét kérték a katari szervezők.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!