Marseille lángokban – félelmetes felvételek a több száz fős ostromról

Meccs helyett háborús jelenetek. Megrohamozta a klub edzőközpontját, összecsapott a rendőrökkel a huligánhad.

Elmaradt az Olympique Marseille-Stade Rennes mérkőzés a francia labdarúgó-bajnokságban, miután szombaton több mint háromszáz huligán próbált behatolni a marseille-iek edzőközpontjába. A feldühödött tömeg a klubvezetés és Jacques-Henri Eyraud elnök távozását követelte.

Megostromolták a futballklub edzőközpontját
Fotó: Twitter

Törtek-zúztak, megrongálták a kaput és több járművet, miközben petárdáztak, tűzijátékoztak, füst- és fénygránátokat dobáltak. Néhányan be is jutottak a létesítménybe.

A rendőrökkel történt összecsapásban többen megsérültek. Huszonöt „drukkert” állítottak elő. Játékosok és vezetők nem voltak az edzőközpontban. Két alkalmazott, illetve négy rendőr szenvedett kisebb sérülést.

Az OM hátránya 21 forduló után 14 pont az éllovas Lyonnal szemben, és sorozatban három vereség után elúszni látszik a nemzetközi kupaszereplés is. Andre Villas-Boas vezetőedző bejelentette a nyári távozását, az utóda a Dortmundtól elbocsátott Lucien Favre lehet.

A klubvezetés közleményben ítélte el a több százezer eurós kárt okozó „felelőtlen és elfogadhatatlan, barbár” támadást. Eyraud elnök szerint az alkalmazottait sokkolták a történtek, és a legnagyobb szigort várja a hatóságoktól az elkövetőkkel szemben.

„Elszomorítottak a mai elfogadhatatlan események. Futballisták vagyunk, és egy sportválság semmiképpen sem igazolhatja az ilyen mértékű erőszakot”

- nyilatkozta Steve Mandanda, aki 13 éve játszik az OM-ben.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!