Koronavírus: veszélyben a magyarok meccse? Megszületett a döntés

Péntek este mutatkozhat be a kézilabda-világbajnokságon a magyar férfi válogatott.

Korábban kétségessé vált a magyar férfi kézilabda-válogatott pénteki (mai) mérkőzésének megrendezése az egyiptomi világbajnokság első fordulójában. Az ellenfél Zöld-foki Köztársaság csapatából csütörtökön újabb négy játékos koronavírustesztje lett pozitív.

Nagy László (Fotó: handballveszprem.hu)

„Nagyon nehéz szituációban vagyunk, hiszen óriási a bizonytalanság, elképzelhető, hogy csak egy órával a találkozó előtt derül ki, megrendezik-e a mérkőzést” – idézte a magyar szövetségnek (MKSZ) az MTI-hez eljuttatott közleménye Nagy Lászlót.

Végül már órákkal a találkozó előtt eldőlt, megrendezik azt. Az afrikai ország szövetéségének vezetői jelezték, mindenképpen pályára lépnek.

A Zöld-foki Köztársaság együttesében korábban hat játékosnál és a szövetségi kapitánynál mutatták ki a koronavírust, az Egyiptomba érkezőket pedig karanténhotelben szállásolták el.

Nagy László szerint további tesztek szükségesek.

Arra kértük az IHF-et, hogy amennyiben megrendezik a találkozót, végezzenek el a csarnokba érkezéskor még egy antigén-tesztet az afrikai delegáció tagjain. Mindent megteszünk a magyar csapat tagjainak egészségéért. A döntés jelenleg a nemzetközi szövetség kezében van.”

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!