Tízmilliókat bukott Babos Timi a US Openen történtek miatt

Nem csak a pénz a lényeg, de... Teniszezőnőnk a legnagyobb vesztese, hogy ellentmondásos döntéssel kizárták a párostársát.

Bánhatja Babos Tímea, hogy hosszas tépelődés után elindult a US Openen. Párospartnerével hiába győzött az első fordulóban, a Grand Slam-torna legesélyesebb női kettősét ellentmondásos körülmények között kizárták a viadalról. Kristina Mladenovicot szobafogságra ítélték a New York-i hotelében, mert kártyázott egy pozitív vírustesztet produkáló játékossal.

Mladenovic (balra) és Babos: favoritok voltak a US Openen
Fotó: MTI

Háromszoros páros-világbajnokunkat és partnerét nem csak az újabb rangos trófea megnyerésétől fosztották meg: Babos Tímeáék tízmilliókat buktak a drasztikus döntéssel. Ha első kiemeltként, toronymagas esélyesként megnyerték volna a női párosversenyt, az fejenként 61 millió forintnak megfelelő pénzdíjat hozott volna a konyhájukra (döntőbeli vereséggel 37, az elődöntőig jutással 20, negyeddöntősként 14 millió forintot kaszáltak volna).

Sportemberként persze nagyobb érvágás számukra, hogy az első körben aratott sima győzelmük után, a nyolcaddöntő helyett csomagolhatnak. A világjárvány miatt elmaradt versenyek, a közel féléves kihagyás után ugyanakkor a jelentős bevétel elmaradása is húsba vágó számukra.

„Ez egy rémálom! Szörnyűek a körülmények”

– panaszolta Mladenovic már az egyesben elszenvedett pénteki veresége után, pedig akkor még szó sem volt a kizárásáról. Szerinte „fogolyként és bűnözőként” bántak vele, miután életbe léptették a legszigorúbb protokollt. Harmincszor tesztelték, mindannyiszor negatív eredménnyel.

 

Babos Timi végképp ártatlanul bűnhődik.

„Én betartottam minden korlátozó intézkedést, nem mentem sehova. Voltak játéktermek a szállodában, de mindössze egyszer mentem le kosarazni, akkor is Fucsovics Marciékkal. Senkivel sem találkoztam, követtem a szabályokat.” - kesergett a Nemzeti Sportnak a teniszezőnő.

Az egyiknek engedték, a másiknak nem

A szigorú óvintézkedés oka, hogy Mladenovic együtt edzett és kártyázott az utóbb pozitív vírusteszt miatt hazaküldött Benoit Paire-rel (a francia teniszező második tesztje negatív volt, vagyis az első akár téves is lehetett). A kontaktszemélyek többsége már kiesett a versenyről, de Adrian Mannarinót pénteken több órás várakozás után még engedték játszani. Ő különengedélyt kapott Andrew Cuomo New York-i kormányzótól arra, hogy eljusson a teniszpályákig, de Mladenovicot másnap már szobafogságra kötelezték és kizárták. Vele pedig a végképp teljesen vétlen Babos Timit is.

Nagy vitát kavart Mldenovic kizárása

A közösségi oldalakon, internetes fórumokban nincs egyetértés a Mladenovic-ügy megítélésében. Az amerikai klasszis, Andy Roddick például kioktatta a teniszezőnőt, hogy a foglyok nem játszhatnak óriási pénzdíjakért, és a pandémia idején a bírált szigor teszi egyáltalán lehetővé a US Open megrendezését. Mások úgy tartják, hogy az egyenlő bánásmód jegyében a hatóságok és a torna szervezői nem zárhatták volna ki Babos partnerét, ha előző nap Mannarinóval kivételeztek.

Legjobb teniszezőnőnk eleve sokáig tépelődött, nem szívesen utazott New Yorkba (a női világranglista első tíz helyezettjéből hatan nem is indultak a US Openen), de végül a részvétel mellett döntött. Erre a forgatókönyvre azonban ő sem számíthatott.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Váratlan fordulat az eltűnt inárcsi anyuka ügyében

borsonline.hu

Kulcsár Edina párjának féltékenységi rohamától tartanak a tévénézők

borsonline.hu

Borzasztó figyelmeztetést adott az időutazó: rengetegen fognak meghalni ezen a héten

vg.hu

Észak-koreai „munkások” építik újjá a megszállt ukrán területeket

origo.hu

Szexszektát üzemeltetett, most pedig négy ember tűnt el farmjáról - nagy bajban a sztár

mindmegette.hu

Este 11-kor is tésztát eszik csokival, mégis rengeteget fogyott Horváth Éva - fotó!

origo.hu

Ezeket a magyar filmeket ajánlja Janklovics Péter

ripost.hu

Ez az a méretes hímtag, amihez Pamela Andersonnak is sok köze volt - Fotó

ripost.hu

Sebestyén Balázs beszökött, Hajdút kitessékelték az RTL VIP-ből a Szigeten

life.hu

Monogám kapcsolatban, fogamzásgátlás mellett is lehet hüvelyfertőzésed

További cikkek

TÜZELŐÁLLÁS

Kiderült, magyar vagy kínai válogatottak lesznek-e a Liu testvérek

TÜZELŐÁLLÁS

"Idegesítő volt" - Dibusz nem kertelt a Fradi veresége után

TÜZELŐÁLLÁS

Vészhelyzet Pozsonyban, őrületes felhajtás várja a Fradi-szurkolókat

TÜZELŐÁLLÁS

Újabb Barca balhé: két klasszis már egy hónap után távozhat

TÜZELŐÁLLÁS

Détári Lajos a legenda, Maradona oldalán istenítik a magyar sztárt

TÜZELŐÁLLÁS

Árulkodó jel, megtalálta Ronaldo utódját a Manchester United