Mélyütés ez a hír a Forma-1 rajongóinak, veszélyben az egész sorozat

Van ennek így értelme? Elesik a Francia Nagydíj is, a nagy öregek közül Ecclestone és Mosley is az egész szezon törlését javasolja.

Emmanuel Macron francia államfő legújabb intézkedései nyomán elmaradhat a Forma-1 2020-as idényében eredetileg kilencedik Francia Nagydíj is. A június 28-ára tervezett futamot megelőző nyolc F1-hétvégét már törölték a koronavírus-járvány veszélyei miatt. Ha a Le Castellet-i autóverseny is elmarad, a július 5-ére tervezett Osztrák Nagydíjtól kezdve már csak 13 nagydíj lesz hátra az idei sorozatból – ha egyáltalán lesz ilyen.

Fotó: AFP

A Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) vezető Jean Todt hétfőn azt mondta: bízik abban, hogy még ebben az évben nézők előtt rendezhetnek Forma-1-es futamot. A nemzetközi sajtó valószínűsíti, hogy ha nyáron tényleg el tud indulni a vb, legalább az első két versenyt zárt kapuk mögött rendezik. Max Mosley, az FIA korábbi elnöke viszont már azt tanácsolja utódjának, hogy Todt törölje az egész Forma-1-es idényt.

Mosley szerint mindenkinek jobb lenne a drasztikus döntés
Fotó: AFP

„Ez véget vetne a bizonytalanságnak, a csapatok és a versenyszervezők tudnának tervezni és felkészülni a jövőre. Jelenleg nem tudnak cselekedni és rengeteg pénzt veszítenek. A csapatok sokat kockáztatnak a várakozással, anélkül hogy tudnák, biztosan kapnak valamit cserébe. Ezért jobb cselekedni és megragadni a lehetőséget a Forma-1 átszervezéséhez és sokkal szilárdabb pénzügyi alapokat létrehozni”

- fogalmazott a 80 éves Mosley, aki szerint a nézők nélküli futamok igazi pénzügyi katasztrófával érnének föl.

Ecclestone már rég lefújta volna az egész szezont
Fotó: AFP

Hasonló véleményen van az F1 korábbi legendás vezére, Bernie Ecclestone is. A 89 éves üzletember nemrég így válaszolt a véleményét firtató kérdésre:

„Hogy én mit tennék? Vélhetően megmondanám, hogy ebben az évben nem lesz egyetlen verseny sem.”

A Magyar Nagydíjra a kiírás szerint augusztus 2-án kerül(het) sor a Hungaroringen.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!