Újra a régi, már jóízűen káromkodik Mészöly Kálmán

A Vasas pénteki stadionavatóján Mészöly Kálmán is részt vesz majd. Az angyalföldi klub egykori legendás labdarúgója felépült a betegségébõl, és alig várja, hogy a lelátón szurkoljon.

Pénteken tartják az Illovszky Rudolfról elnevezett angyalföldi Vasas-stadion avatását. Az eseményen csaknem 70 korábbi labdarúgó lép majd pályára, a lelátón pedig ott lesz a piros-kék klub egyik legnagyobb legendája, Mészöly Kálmán.

A sportember fia, Géza a %RIPOST%-nak elmondta, édesapjának a napokban dupla örömben volt része. Egyrészt nagyon várja a stadionavatót, másrészt pedig meglepte őt a Vasas elnöke, Markovits László.

„Apu nagyon jól érzi magát, biztosan ott lesz a stadionavatón. Már ez is elég lenne az öröméhez, de pár napja óriási meglepetésben volt része. A Vasas 1967-ben Chilében elnyerte a Hexagonal-kupát. A trófeát a régi, Fáy utcai székház lebontása óta a Magyar Nemzeti Múzeumban tartották. A Vasas elnöke, Markovits László úgy gondolta, a legjobb helye az új stadionban lenne a kupának, ezért áthozták. Viszont nem a Fáy utcába vitt az első útjuk, hanem kivitték Apuhoz, mert ő játékosként részese volt a győzelemnek.

Apu előbb meghatódott, majd boldogságában egy igazi, szívből jövő, rá jellemző, őszinte káromkodás is kiszakadt belőle.

Mészöly Kálmán a %RIPOST%-nak megerősítette Géza szavait, valóban jól érzi magát, utoljára másfél hónapja járt orvosnál. 

„Jól érzem magát, nem kell foglalkoznom a dokikkal. Legutóbb másfél hónapja voltunk vizsgálaton. Akkor azt mondta a doktor úr, hogy az a betegség, amin én átmentem, más, hétköznapi embert már leterített volna."

Az egykori szövetségi kapitány hozzátette, nagyon várja a pénteki napot, hogy ismét találkozzon a régi barátokkal.

„Nagyon várom a pénteket. Egy pacsi erejéig talán a pályára is kisétálok, de egyébként a saját szektoromban leszek, névre szóló jegyet kaptam. A fiam, Géza a Vasasban és a válogatottban is játszani fog a gálameccsen, szóval tényleg emlékezetes nap elé nézünk."

 

Gálameccsek a Fáy utcában


Július 5-én este fél kilenckor Vasas-Dunaszerdahely barátságos mérkőzéssel avatják az angyalföldiek új stadionját. Előtte viszont egy gálameccsre is sor kerül, hiszen 16:30-tól a Vasas öregfiúk együttese a magyar válogatott korábbi veteránjaival találkozik. Mészöly Géza mindkét együttesben pályára lép.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!