Botrányszagú döntés a világbajnokságon, rajtuk ment el a magyar arany?

Szilágyi Áron nagyon diplomatikusan fogalmazott, de a sorok között kiolvasható a kritika.

Felmentették a további munkavégzés alól azt a bírópárost, amely a budapesti vívó-világbajnokságon vasárnap közreműködött a Magyarország–Koreai Köztársaság (44-45) férfi karddöntőben. Pedig kifejezetten tapasztalt a szenegáli Papa Touré és olasz Luigi Martilotti is – mégis sokat hibáztak.

A magyar szövetség honlapja emlékeztet: a magyar versenyzők nem a bírókra fogták a vereségüket, senki sem kiáltott csalást, de a nemzetközi szövetség görög főtitkára, Manolisz Kaciadakisz (aki korábban maga is versenybíró volt, sőt vezette a bírói bizottságot is) még aznap este intézkedett. A sportágban szokatlanul szigorú ítélet született azzal, hogy gyakorlatilag azonnal hazaküldték őket.

Mégiscsak a bírói hibákon múlhatott a magyar csapat aranyérmének elmaradása?

Kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok kardvívónk, Szilágyi Áron az ezt firtató újságírói kérdésre válaszolva kritika helyett igyekezett az asszóvezetők nehéz feladatára rávilágítani:

"Borzalmasan nehéz dolguk van ilyenkor, nagy rajtuk a nyomás, nehéz őket megróni bármilyen tévedésért. Úgy éreztem, hogy

volt olyan szituáció, amikor nem nekünk kedveztek, itt a végjátékban is, de nem hiszem, hogy erre szeretnénk fogni a vereséget. A saját vívásunkban fogjuk keresni a megoldást

– mondta sportszerűen és diplomatikusan a mieink sztárja.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!