Szörnyű, mit hagytak maguk után a szurkolók Szlovákiában

A Szlovákia-Magyarország Európa-bajnoki selejtezõn néhányan jelentõs kárt okoztak szurkolótársaiknak és a hazai labdarúgásnak.

Az európai labdarúgó-szövetség (UEFA) fellebbviteli bizottsága lényegében helyben hagyta a fegyelmi bizottság korábbi büntetését a márciusi, szlovákiai Európa-bajnoki selejtező kapcsán - írja az MLSZ honlapja.

A bizottság által kiszabott szektorbezárás mellett az MLSZ-nek 18 500 eurós (6 millió forint) pénzbüntetést kell kifizetnie, illetve meg kell térítenie a szurkolók által a nagyszombati stadionban okozott károkat a rendező szlovák szövetség felé. Ezek költsége közel 30 ezer euró (9,8 millió forint).

 

Emlékeztetőül, a mérkőzésen a következők történtek:

Rongálás: egyes magyar szurkolók több tucatnyi széket felgyújtottak, súlyosan megrongáltak, szétverték a mosdóhelyiségeket és annak berendezési tárgyait.

Nézőtéri viselkedés: a magyar szektorban több alkalommal pirotechnikai eszközöket használtak, minősíthetetlenül szidalmazták rigmusban a szlovákokat, valamint a magyar szektorba beengedett lengyel szurkolók egy tiltott tartalmú neonáci molinót helyeztek ki a mérkőzés alatt.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!