Rossinak köszönheti élete lehetőségét a magyar futballista?

Nem elképzelhetetlen, hogy a válogatott kapitánya ajánlotta be Schäfer Andrást az olaszoknak. Az MTK nevelése kész bizonyítani a tehetségét.

Szombaton vált hivatalossá, hogy az élvonalbeli olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Genoa 1 millió euróért, vagyis 318 millió forintért átigazolta Schäfer Andrást az MTK-tól. Az üzlet létrejöttében szerepet játszhatott a magyar válogatottat irányító Marco Rossi is, az olasz szakember korábban csupa jót mondott a 19 éves játékosról.

Az 1999 áprilisában született Schäfer András 17 évesen mutatkozott be az NB I-ben, a tavalyi szezonban pedig már 28 bajnokin játszott. A 2018–2019-es évadban 14 mérkőzésen egy gólig jutott. Ennyi is elég volt ahhoz, hogy felhívja magára Rossi figyelmét.

„Mindenki Szoboszlai Dominikról beszél, aki valóban nagyon tehetséges, de ott van egy személyes kedvencem is, Schäfer András az MTK-ban. Élvezettel figyelem a játékát, gyors, technikailag képzett” nyilatkozta korábban az olasz edző. Nem kizárt, hogy az ő közbenjárása miatt csapott le a Genoa az egyik legnagyobb magyar tehetségre.

A Sándor Károly Labdarúgó Akadémia nevelésétől az MTK játékosai vastapssal köszöntek el a törökországi edzőtáborban, ami nagyon meghatotta a fiatal labdarúgót.

„Majdnem elsírtam magam, nehéz volt visszatartani a könnyeimet. Amikor Törökországból Olaszországba utaztam, a repülőn el is könnyeztem magam, mert visszagondoltam a klubnál töltött időszakra, és szembesültem azzal, mennyi sok emlék köt az MTK-hoz és a társakhoz. A lehető legjobb ajándék volt a társaktól a dedikált mez, mivel még nem volt ilyenem, biztosan helye lesz valahol majd az új genovai lakásomban is”nyilatkozta Schäfer az MTK honlapjának.

„Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy most csak a 20-25. játékos leszek a Genoa keretében, de egyszer már itthon végigjártam ezt a ranglétrát, és alig várom, hogy elkezdhessem újra. Fel vagyok erre készülve” – tette hozzá a középpályás.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!