Úszóháború újratöltve: Hosszú Katinka üzent, megszólalt Gyárfás is

Megint áll a bál a sportágban. A magyar világsztár nem hátrál meg, bárhogy is kapálózik a nemzetközi szövetség.

Hosszú Katinka nem csak remek eredményeivel küldött csattanós választ az őt és társait egy-kétéves eltiltással fenyegető nemzetközi szövetségnek (FINA).

Ha verseny van, ott a helyem! Alig várom, hogy elindulhassak decemberben, az olaszországi Torinóban!

- üzent vissza háromszoros olimpiai bajnok úszónőnk, aki korábban a világkupa-szabályok számára hátrányos megváltoztatása miatt is hadakozott már a FINA-val.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Iron Lady (@hosszukatinka) által megosztott bejegyzés,

A FINA el akarja rettenteni azokat, akik részt akarnak venni a torinói pénzdíjas versenyen, amelyet a szervezet által el nem ismert Nemzetközi Úszóliga (ISL) szervez - egyfajta ellen-világkupaként, annál jóval nagyobb díjazással.

Majdnem annyi pénzt (2,1 millió dollárt - 600 millió forintot) osztanak szét a karácsony előtti viadalon, mint a világszerte hét állomást számláló világkupa-sorozatban összesen. Nem csoda, hogy világsztárok sora indul (a mieink közül Cseh László és Verrasztó Dávid is meghívást kapott). Olyan is akad szép számmal, aki a pár nappal korábbi, kínai rövid pályás világbajnokságot kihagyja, de Torinóban vízbe csobban. Pont ez akasztotta ki a FINA-t, amely válaszul megduplázta a vb pénzdíjait.

Csak üres fenyegetés?

A Magyar Úszó Szövetség sajtófőnöke, Csurka Gergő szerint a szóban forgó klasszisok eltiltása esetén nem maradna húzónév a sportágban, ráadásul a nemzetközi Sportddöntőbíróság (CAS) sem hagyná az úszók megbüntetését.

"Katinka mind a rövid pályás vb-n, mind az ISL versenyén részt vesz"

- árulta el a Borsnak Hosszú Katinka sajtófőnöke, Kiss Kinga.

A sportolók semmiképp nem szenvedhetik meg azt, hogy vezetői szinten egyelőre nem született megállapodás a FINA és az ISL között.

Mindenképpen érték, ha egy új erő támogatja az úszósportot, és lehetőségem szerint én is azon vagyok, hogy ezt elősegítsem

- nyilatkozta a Blikknek Gyárfás Tamás, a FINA végrehajtói bizottságának magyar tagja.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!