Botrány, doppingvétséget néztek el a Real Madridnak

Magyarázkodnia kellett a Real Madrid labdarúgó-csapatának. Sergio Ramos doppingbotrányba keveredett.

Tiltott szert használhatott a Real Madrid hátvédje, Sergio Ramos a 2017-es Bajnokok Ligája döntő előtt - derül ki a Spiegel című lapból, amely a Football Leaks újabb kiszivárogtatott adataira hivatkozik.

Gyulladáscsökkentő hatású dexametazon nyomaira bukkantak a rutinos hátvéd vizeletében, és a szer szerepel a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség által közzétett tiltott szerek listáján.

Mégsem indítottak eljárást, az eset soha nem került nyilvánosságra. A Real Madrid orvosa ugyanis elvitte a balhét, az UEFA-nak írt levelében elismerte, hogy ő hibázott.

Kiderült, a WADA tulajdonképpen engedi a dexametazon használatát, ám az orvosnak a doppingvizsgálaton jelentenie kellett volna. Ez azonban nem történt meg, és ezzel doppinggyanúra adtak okot.

Az orvos azt írta, hogy Ramos krónikus betegségben szenvedett, ezért dexametazont adott neki egy nappal a BL-döntő előtt a bal vállába és a bal térdébe. Ám a jelentésben betametazon szerepelt, tehát elírta. A hiba a döntőt követő győzelmi eufória eredménye volt. Nem akarták megszegni a szabályokat – állította az orvos.

A Real Madrid indoklását elfogadták, és arra kérték a klubot, hogy legközelebb legyen óvatosabb.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!