Mindenki kiakadt a Fradinál! Így lehet bajnok a Vidi

Két fordulóval a vége elõtt a Videoton három pont elõnnyel vezeti a bajnoki tabellát.

A Ferencváros 1-1-re zárt a címvédő Budapest Honvéddal a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában. A Fradi a 69. percig 1-0-ra vezetett, amikor a kispestiek csatára, Lanzafame átesett a vendégek kapusán, Dibuszon, és a játékvezető büntetőt ítélt. Lanzafame gólra váltotta a büntetőt.

A ferencvárosiak szerint nem volt jogos a büntető. Teljesen kiakadtak az 1-1-es döntetlen miatt, amivel komoly hátrányba kerültek a listavezető Videotonnal szemben. A lefújás előtt Thomas Doll edzőt elküldték a kispadról, majd a másodedző, Máté Csaba feldúltan értékelt:

"Számunkra úgy tűnt, hogy nem volt 11-est. Nehéz mit mondani... Sokszor reklamáltunk, hogy nem kaptunk büntetőt, vagy épp ellenünk ítéltek olyat, ami kérdéses volt.

A 11-es fogalmát mi most már abszolút nem tudjuk...

Dibusz remekül védett, a labda továbbgurult, a csatár nekifutott, a játékvezető meg büntetőt ítélt."

Máté azt sem értette, hogy miért küldték el Thomas Dollt a kispadtól:

"Belerúgott egy üvegbe... Ha ez a legnagyobb baj a magyar fociban, hogy az edző odébb rúg egy kulacsot, akkor jól állunk.”

A Fradi kapusa, Dibusz szerint sem volt jogos a büntető:

"A második  félidő közepén volt egy indítás, amit Lanzafame átvett, aztán a bal kezem felé rúgta a labdát, én lábbal védtem, aztán átesett rajtam. A játékvezető büntetőt ítélt, de igazából nem tudom, hogy miért."

Így lehet bajnok a Videoton

Két fordulóval a vége előtt a Videoton három pont előnnyel vezet a Ferencvárossal szemben. A fehérvári gárda legközelebb a Honvédot fogadja, majd a Diósgyőrhöz látogat. Ha a maradék két meccséből egyet megnyer, akkor a Vidi a bajnok.

Azonos pontszám esetén a több győzelem rangsorol, jelenleg a Videoton 19, az FTC 17 sikerrel áll.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!