A BL helyett bíróságra jár, miért nem kell Kassai Európának?

Kassai Viktor a nyolcad- és a negyeddöntõkben sem kapott szerepet a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

Kassai Viktor 2010 márciusában vezetett először mérkőzést a legrangosabb európai kupasorozat, a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. Azóta állandó szereplője lett a sorozatnak, rangos meccseket bíztak rá, 2011-ben például ő fújta a döntőt.

Kassai neve úgy kapcsolódott az egyenes kieséses szakaszhoz, mint Lionel Messié vagy éppen Cristiano Ronaldóé, éppen ezért volt meglepő, hogy ezúttal mellőzték őt.

Kassaira a BL 2017/18-as idényében csak csoportmeccseket bíztak, legutóbb decemberben az RB Leipzig-Besiktas találkozót vezette. Bede Ferenc, korábbi FIFA- és élvonalbeli játékvezető a Népszavának elmondta, őt nem lepi meg Kassai mellőzése: 

"A mostani távolmaradása nem annyira váratlan, az elmúlt hónapokban már nem bíztak rá olyan rangos külföldi mérkőzéseket, mint régebben."

Mi történhetett? Miért nem kap szerepet Kassai Viktor a Bajnokok Ligája legnagyobb téttel bíró, tavaszi szakaszában?

A %RIPOST% úgy értesült, hogy a jelenleg zajló perének nincs hatása a helyzetre. Tudniillik Lipták Zoltán rasszista vádakkal illette Kassait, aki a jó híre megsértése miatt személyiségi jogi pert indított a labdarúgó ellen. Azonban az UEFA játékvezetői bizottságát nem befolyásolja az ügy.

Inkább a tavalyi Real Madrid-Bayern München negyeddöntő visszavágón történtek lehetnek a háttérben. Akkor számos éles kritika érte a bírót, a bajorok a nyakába varrták a kiesésüket, és azóta valóban nem kapott igazán fajsúlyos mérkőzést Kassai. A BL mellett az Európa-ligában sem vezetett meccset az egyenes kieséses szakaszban, ráadásul a nyári világbajnokságon is mellőzni fogják. Végképp elfelejtik Kassait a nemzetközi porondon?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!