Itt van Leekens első botránya, nekiugrott egy klubvezető

Rápirítottak a belga szakemberre. Tényleg túl pökhendin nyilatkozott a fociválogatott új szövetségi kapitánya?

Szinte még bele sem kezdett a munkába, máris belemartak Georges Leekens szövetségi kapitányba.

A bajnoki címvédő Budapest Honvéd labdarúgócsapatának tulajdonosa, George F. Hemingway kifogásolja a szakvezető egy szellemesnek szánt nyilatkozatát.

Az amerikai-magyar üzletember az nb1.hu-n vezetett blogjában szólt be a belga szakvezetőnek:

"Valamelyik nap egy interjú során Lanzafame-t megkérdezte az egyik riporter (talán már ötödször), hogy szeretne-e magyar válogatott lenni. Mondta, hogy ez valószínűtlen, de természetesen, ha egyszer magyar állampolgár lenne, nagy megtiszteltetésnek venné. Mind a kérdés, mind a válasz udvarias volt, és szerintem senki sem gondolja komolyan, hogy ő valaha is magyar válogatott lesz. Aztán a minap megkérdezték Leekens szövetségi kapitányt ugyanerről a témáról. Olyan választ adott, mintha Lanzafame követelné, hogy ő magyar válogatott legyen.

Nekem legalábbis nagyon nem tetszett a válasza. Eddigi rövid, válogatott mérkőzés nélküli regnálása során Leekens már annyi nyilatkozatot adott, mint az előző három kapitány együttvéve. Pedig néha a kevesebb az több

- fogalmazott Hemingway.

Leekens egyébként így válaszolt az M4 Sportnak az olasz Honvéd-sztár, Davide Lanzafame esetleges válogatottságát firtató kérdésre:

Az, hogy Lanzafame szívesen játszana a magyar válogatottban, még nem biztos, hogy elég ebben az esetben. Én is szeretnék George Clooney lenni.

Ha jogilag játszhat, és valóban szeretné is, valamint olyan teljesítményt nyújt, akkor igen, de bárkire számítok. Mindenkit figyelek"

- mondta a szövetségi kapitány.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!