Edzőváltás előtt Katinka? Megszólalt Hosszú bajai mentora

Pass Ferenc amondó, talpra fog állni egykori tanítványa. Az úszó szövetség elnöke minden segítséget megadna az Iron Ladynek.

Hosszú Katinka bajai nevelőedzője, Pass Ferenc úgy látja, fontos kérdés, hogy ki lesz az Iron Lady új edzője. Közben Wladár Sándor is teljes támogatásáról biztosította Katinkát.

Katinka első világbajnoki címét még Pass útmutatása mellett szerezte Rómában, a kapcsolatuk nagyon szoros. Így nem csoda, ha Hosszúnak rosszul esett, amikor tavaly novemberben Shane Tusup nekiesett egykori mesterének a bajai Halászlé Kupán.

„Mivel csak a sajtóból hallok a történtekről, találgatni tudok én is. Az a nyolc év, amit együtt töltöttünk Baján, viszont lehetőséget adott, hogy jobban megismerjem. Ez alapján állítom: kilábal a hullámvölgyből” mondta Pass a Borsnak. Hozzátette, az úszásban egyedül nehéz készülni, ezért fontos kérdés, ki lesz az új edzője Hosszúnak. 

Pass arra a kérdésre, hogy visszavenné-e Katinka szakmai munkájának az irányítását, így felelt:

Ez a sci-fi kategóriába tartozik.

„Megírtam Katkának, minden segítséget megadunk neki, ha már végtelenül sokat tett a magyar sportért” – ezt már Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke mondta Hosszúval kapcsolatban.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!